GamuT Di150 duál monó integrált erősítő és CD3 CD-lejátszó teszt – Audio & Vision Online

GamuT Di150 és CD3

Gamut. A név mindenki számára ismerős lehet, aki egy kicsit is jártas a high-end világában. Dán cégről van szó, és tudjuk azt, hogy Európa eme kis része már nagyon rég nem csak a Jamo-ról híres, sőt, arról legkevésbé.

GamuT Di150 duál monó integrált erősítő és CD3 CD-lejátszó A Gamut tulajdonosai elismerik azt, hogy termékeik drágák. Elismerik azt, hogy a megjelenés szempontjából vannak sokkal vonzóbb termékek is a piacon (dizájnőrülteknek valóban ott van a B&O), valamint azt az elvet vallják, hogy abszolút tökéletesség nem létezik. Ami ma relatív tökéletes, az már holnap elavult, ez egy végeláthatatlan folyamat, de erről szól maga az élet is. Ha megállunk, már lemaradhatunk, és akár csak egy pillanatra is, de értéktelenné válik az élet. Annak pedig minden mozzanata egyszeri és megismételhetetlen. Egy csoda. Ahogyan a hozzánk került Gamut páros is. A CD-játszó és integrált erősítő együttes súlya majdnem 50 kg, áruk pedig súrolja az ötmilliót.

A külsejük valóban nem olyan szép, mint egy hasonló kaliberű japánnak, de mégis van bennük valami. Erő, hatalom, rendíthetetlenség, magasabbrendűség és nyugalom. A Di150 duál-monó integrált erősítő masszív, nagyon masszív. Alumínium házát oldalról hűtőbordák támogatják, az előlapján pedig egy hatalmas hangerő potméteré a központi szerep. Azt szegélyezi összesen 8 darab bemenetválasztó gomb, valamint az ezekhez tartozó világító kék feliratok. Két szimmetrikus, négy aszimmetrikus és egy A/V bemenete van, az utóbbi lehetővé teszi azt, hogy surround processzorral is összeköthessük. A szimmetrikus és aszimmetrikus vonalkimenetek segítségével másik erősítőt csatlakoztathatunk hozzá, de így adott a multiroom alkalmazás lehetősége is.

GamuT Di150 duál monó integrált erősítő és CD3 CD-lejátszó Belül a MOS FET végfokozat köré épült ipari tranzisztorok több mint 400 amperre képesek, a transzformátorok hozzávetőleg 1000 wattosak, a négy darab, hatalmas méretű kondenzátor összkapacitása pedig 64.000uF. Azt hiszem, egyáltalán nem túloz a Gamut, amikor a weboldalukon fenevadként aposztrofálják a Di150-et, aminek a teljesítménye csatornánként 180 watt, 8 ohmon. Hangsugárzóból egy pár köthető rá, a terminálok természetesen aranyozottak és teflon bevonatot is kaptak.

A CD3 típusjelű lejátszó a külső jegyek terén le sem tagadhatná a rokonságot az erősítővel. A mechanika középre került, azt övezi két oldalról az összesen hat darab funkciógomb, a hozzájuk tartozó feliratokkal. Analóg RCA és XLR, valamint digitális koax kimenetekkel látták el, a kivitel itt is példás. A CD3 egy nem-mágnesezhető acél vázon nyugszik. A készülék belsejét három részre osztották, így a tápegység, az audio jel és a digitális/analóg átalakítás egymástól teljesen szeparáltan fut. Ez a konstrukció teljesen kiküszöböli a zajt, a torzítást és az interferenciát, hogy a rendkívül tiszta és lineáris komponensek a maximumot nyújthassák. A Burr Brown PCM 1792 D/A átalakító 24 bit/192 kHz-es, a harmonikus torzítás pedig kisebb mint 0,0009%. A készülékek érdekessége, hogy a hálózati gombot alul rejtették el, így bekapcsolni őket csak némi keresgélés után sikerül. Az erősítőn ráadásul standby állás nincs is, tehát ha nem hallgatunk zenét, akkor egyáltalán nem fogyaszt, viszont minden egyes üzembehelyezéskor érezteti a membránokon egy kis rúgással, hogy életre kelt. Folytatás…..

Forrás:[www.av-online.hu]