Elac Debut széria

Az ELAC bejelentette új hangsugárzó sorozatát a DEBUT  jelű termékcsaládot. Andrew Jones az Elac Amerika dél-kaliforniai Design Centerének alelnöke által tervezett hangsugárzók új vonalat jelölnek ki a termékpalettában.

Az új hangsugárzók tervezési célja az volt, hogy elérjék a legpontosabb hangzást és azt a kiváló teljesítményt amit a konkurens gyártók csak messze meghaladó költséggel tudnak előállítani. Mindezeket nem a sporolási szempontok vezérelték, mert az alkalmazott anyagok és a tervezési előírások együttesen biztosítják, hogy a Debut sorozat komoly értéket képviseljen.

A gyártmánycsalád egy pár padlón álló hangsugárzóból (F5), két pár polcsugárzóból (B5-B6), egy center hangszóróból (C5), egy pár Dolby Atmos kiegészítő hangszóróból (A4), valamint három aktív mély-sugárzóból (S10, S10EQ és S12EQ) áll. Minden modell egy új szintre emeli a teljesítményt megfizethető áron. A Debut széria a kategória átlagához képest olcsóbb, de hozzáadott értékben lényegesen több.

A teljes Debut sor egyedi tervezésű hangszórókkal szerelt, a maximális teljesítmény és muzikalitás jegyében tervezve. A mély/közép hangszórók Aramid-szálas membránjai kiváló szilárdság/tömeg arányt nyújtanak. Az Aramid rideg polimer, a benne lévő erős hidrogén kötések jól viselik a mechanikus behatásokat, emellett kicsi a molekula tömeg, ezért ideális  membránanyagnak. A mély-hangszóró kialakításánál alkalmazott egyéb attribútumok: a túlméretezett, erős mágnes és a lengőcséve léghűtése. Ezekkel a megoldásokkal, más anyagokkal szemben, nagyobb rugalmasság, simább, hosszabb impulzusok leképezése lehetséges.

A magas-hangszóró esetében újonnan kifejlesztett fél-gömb membránprofil biztosítja a jobb irányítottságot. Egy kifinomult, többelemű keresztváltó biztosítja a tökéletes váltási pontokat, annak érdekében, hogy a hangszórók át tudják adni a koherens zenei élményt.

Az ősszel piaci bevezetésre kerülő a Debut sorozat mély-nyomói is új technológiát hordoznak magukban, a mély-hangok lesugárzásának új szintjét a szabályozás és a helység integrációjában. Mind a S10EQ és a S12EQ rendelkezik egy fejlett DSP rendszerrel, amely automatikusan kalibrálja a mély-sugárzót bármilyen környezethez, amelyben el van helyezve. Kihasználva az okos-telefonokkal elérhető vezérlési alkalmazást Bluetooth 4.0 vezeték nélküli kapcsolattal biztosítják a magas-fokú kontrollt.

Ezek az új mélynyomók „alkalmazkodóképességük folytán” 12-sávos parametrikus equalizer és a mobiltelefon mikrofonjának felhasználásával automatikusan kiegyenlítik a helység akusztikájának anomáliáit.

Az ELAC több mint 80 éve épít innovatív hangsugárzókat, amelyek kiemelkedő teljesítményt és értéket nyújtanak. A cég elkötelezett amellett abban, hogy a lehető legjobb hangzást nyújtsa a világon. Ma az ELAC a hangszóró termékek széles skáláját kínálja, beleértve az aktív, vezeték-nélküli és egyéni telepítésű modelleket. Az ELAC fennállása elejétől a fejlett technológia alkalmazásával, a páratlan gyártási minőséggel és a modern európai stílussal szerezte hírnevét.