ELAC Concentro az új referencia hangsugárzó

Az Elac hangsugárzó manufaktúra életében új csúcsmodell bemutatásának jött el az ideje. A kiemelt forgalmazók sorában az Audiophil-Szalon is hírt kapott az Elac zászlóhajó, a „Concentro” fantázianevű modell születéséről

Az idei, immáron 35. alkalommal megrendezésre kerülő, High-End Show Münich 2016 eseményein kerül bemutatásra ez az impozáns hangsugárzó.

 

Elöljáróban annyit lehet tudni, hogy sok szempontból más, mint az eddig megszokott modellek. A Concentro fantázianév az új koncentrikus hangszóró felhasználására utal, valamint arra, hogy a cég ismét a minőség legfelső határvidékére koncentrál. Kivitelezésében az abszolút mestermunkára és az akusztikus szempontok optimalizációjára helyezték a hangsúlyt.

 

Rolf Janke a tervezőcsapat vezetője Andrew Jones tervezőmérnök megoldásait is alkalmazva alakította ki a Concentro végleges formáját és szerkezetét.

 

Az új csúcsmodell ára 50.000 – 60.000EUR közé tehető, erről Gunter Kürten a cég vezérigazgatója tett előzetes becslést. Mivel e modell esetében nincsenek szögletes élek, a kabinet akusztikusan optimális alakú gyártása is nagy szakértelmet és odafigyelést, speciális szerszámokat igényel. Ezért az árért a vásárló igényelheti a RAL színskála szerinti bármely árnyalatot, oldalfalainak betétje karbon, bőr és fa furnérozásúak lehetnek. Néhány ilyen speciális változata is megtekinthető lesz a HIGH END 2016 kiállítószobáiban.