Cambridge CXA61 és CXA81 integrált sztereó erősítők

A készülékek formavilága még az elődöknél is letisztultabb, kevesebb gombot találhatunk például az előlapon, mindezek mellé jön az, hogy a megszokott fekete vagy ezüst helyett csak az úgynevezett Lunar Grey, tehát a szürke egy árnyalatában kaphatók majd. A legkézenfekvőbb belső változtatások egyike a beépített Bluetooth vevőegység, ami végre lehetővé teszi, hogy mobiltelefonról vagy tabletről is küldhetünk rájuk hanganyagot, a másik pedig az ESS Sabre chip, ami a korábban használt Wolfson DAC-ot váltotta le, így már képesek a DSD256 formátum feldolgozására, valamint a 32 bit/384 kHz jelek analógra alakítására is.

 

A típusokban található számok ezúttal is utalnak a csatornánkénti teljesítményre, tehát azokat a gyártó feleslegesnek tartotta megváltoztatni, esetleg növelni, hiszen az elődöket ezen a téren sem érte panasz. A kisebbik modellbe, ami már eleve nagyon jól fel van szerelve, pótolták a sokak által hiányolt USB-B bemenetet, ami a modern zenehallgatásnak napjainkban lassan már elengedhetetlen eleme. Az RCA, koaxiális, optikai, 3,5 mm-es Jack aljzat, az A-B hangfalterminál, vagy cserélhető tápkábel mindkét típusnál adott, a nagyobbik modell pedig már XLR csatlakozókkal is fel van vértezve.

A Cambridge Audio két integrált, DAC-kal egybeépített sztereó erősítője az audiofil kategóriában indul újra versenybe, a hírek szerint a kisebbik külföldön már nagyon jó pontokat szerzett a szakújságíróknál. A termékek a hazai forgalmazók kínálatában október végétől érhetők el, az áruk várhatón jelentősen nem fog eltérni az elődökhöz mérten.

Műszaki adatok:

Cambridge Audio CXA 61 és CXA 81 Erősítő

Forrás:[www.av-online.hu]