Audio Research Ghost Meter

Audio Research Ghost Meter

A REF160M bemutatása után az Audio Research már nem csak a hangzás, de a design díjakból is többet besepert. A készülék egyik leglátványosabb formaterv eleme a Ghost Meter.

Livio Cucuzza mondja el a tervezés filozófiai vezér fonalát

Mint minden jó ötlet az ipari formatervezésben, a Ghost Meter is úgy született meg, hogy megmutassa az Audio Research termékek értékeit. A REF160M volt az első erősítő, amelybe beépítettük. Fontos szempont volt, hogy olyat alkossunk, amely az erősítő legfontosabb funkcióját hangsúlyozza, de emellett utaljon a Reference sorozat hagyományos megjelenési stílusára.

Korábban is mindig nagy méretű műszereket alkalmazott a cég egyszerűen azért, mert a tájékoztatás mellett segít összekötni a látványt a hanggal. Ám ugyanakkor láttatni szerettük volna az elektroncsöveket, hiszen azok is gyönyörűek. Szóval egyszerűen eltávolítottuk a műszer hátlapját, és átlátszóra cseréltük. A grafikai és megvilágítási módot ezek után úgy választottuk ki, hogy a lehető legkevesebbet takarjanak el az elektroncsövekből. A műszer skálája gravírozott polikarbonát, amelyet üvegszál optika világít meg – Livio Cucuzza