Cambridge Audio vagy OPPO, OPPO vagy Cambridge Audio? – Tegyünk végre rendet!

Kedves Barátaink, Kedves Audiokedvelők!

Mint azt mindenki tudja, az Audiophile Szalonra nem igazán jellemző, hogy interneten menjen bele mélyebb szakmai kérdésekbe, mert hiszünk abban, hogy az igazságnak több oldala is létezik.

Főként igaz ez a sok esetben szubjektív audiotechnika világában.

Jelen információkkal nem kívánunk tehát vitát nyitni, tényeket közlünk.

Van ugyanakkor valami, ami mellett most már nem tudunk elmenni szó nélkül.
Azt vesszük észre, hogy egyre többen keverik össze az eredendően angol, saját gyárral rendelkező Cambridge Audionak és a kínai márkának, az OPPO-nak az univerzális lejátszóit, sőt, több esetben olvassuk fórumon az „ugyanaz” jelzővel ellátott szakzsargon látszatot kelteni akaró hozzászólásokat.

Ennek az alaptalan kérdéskörnek szeretnénk egzakt információkkal véget vetni.

Van egy cég, úgy hívják, hogy MediaTek. Ez mellesleg a világ egyik legnagyobb média CHIP gyártója. Már ezt is sokan kavarják a MediaTech nevű céggel, habár nem az.

www.mediatek.com/en/
www.media-tech.eu

Szóval adott a MediaTek.

A MediaTek-nek – lévén, hogy az egyik legnagyobb gyártó – van igen sok fejlesztése, közöttük egy igen jó mediachip-je is, ami megfelelő alapot tud adni az egyéb termékeket gyártóknak, hogy kifejezetten arra fejlesszék a saját, teljesen más hardverüket és szoftverüket is.

Az OPPO is, meg a Cambridge Audio is, meg még sokan mások. Erről a CIHP-ről beszélünk egyébként: www.mediatek.com/…/home-entert…/consumer-dvd-blu-ray/mt8580/

Úgy kell ezt elképzelni, mint amikor a BOSCH például gyárt a BMW-nek, Audinak, Mercedesnek, Fiatnak, ugyanakkor a Fiat Punto ettől még nem lesz Mercedes A osztály, mint ahogyan az OPPO hardvere és szoftvere sem lesz Cambridge Audio.

Az OPPO tehát, csakúgy, mint nagyon sok más gyártó a világon a MediaTek-től egészen egyszerűen megvásárolta a platformot, amire fejleszti a saját hardverét és a saját szoftverét.

A MediaTek saját CHIP-jének az átmárkázása – bármire – egyébként szintén olyan plusz költség, amit valakinek – fogyasztók -, ki kell fizetni.

Ehhez a MediaTek nevű céghez odamegy a Cambridge Audio is (a MediaTek hálózati szoftverfejlesztése egyébként pont Angliában, a Cambridge mellett van). Szóval odamegy a Cambridge Audio, és azt mondja: „Kedves MediaTek! Nagyon jó CHIP-et gyártotok, az eszközeimbe ezeket szeretném alapként használni, készítsetek nekem is belőle X millió darabot!”

Ez a történet képezi az alapját annak a valótlan információnak, ami alapján a Cambridge Audio MediaTek platformra épített minőségi termékeit sajnos sokan hajlamosak összekeverni a kínai gyártónak, az OPPO-nak a termékeivel.

Hölgyek és Urak!

Javaslatunk alapján mindenki válassza az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt, de semmi esetre sem javasolt az esetek egyik részében fizetett – sajnos ez nagy divat mostanában -, másik részében esetlegesen szemellenzős fórumhozzászólások alapján döntést hozni.

Jó az OPPO, nekünk is van, de ne keverjük össze a Cambridge Audio termékével.

Azokat az érdeklődőket pedig, akik szeretnék meghallgatni a Cambridge Audio új CXU univerzális lejátszóját, várjuk szeretettel 7 bemutatószobával rendelkező szalonunkban.