Cambridge Audio CXN V2 bemutató WhatHifi

Cambridge Audio CXN V2 bemutató WhatHifi

A What Hi-Fi Award 2020-as győztese. A nagyszerű hálózati lejátszó még jobb lett.

Ítélet:

Sikerült a legjobbat tovább javítani. A CXN V2 a legjobb az árkategóriájában.

Mellette:

  • Kiváló hangminőség
  • Kidolgozott design
  • Vezeték nélküli kapcsolatok széles skálája

Ellene:

  • Semmi említésre méltó

Nem kell sokat fáradni egy alapvetően jó dolog további javításához. A 2015-ös díjnyertes hálózati lejátszójának frissítésekor a Cambridge Audio is ezt tartotta szem előtt. Most már a Tidal és a Spotify Connect mellett a Google Chromecast is rendelkezésére áll.

A hang:

A CXN V2 megtartotta az előd modell kiváló hangzás jellemzőit. Ugyanaz a lendület és lelkesedés, amely évekkel ezelőtt elvarázsolt minket, mit sem változott.

Fleetwood Mac Landslide című számának lejátszásakor Stevie Nick énekének testet és gyönyörű édességet adott. A hangok közötti átmenet zökkenőmentes, a ritmus megőrzésének érdekében elharapott szavak pontosak. Az elnyújtott szóvégek részlet gazdagok, és jól hangsúlyozzák a dal melankóliáját. A legtöbb lejátszó csak ledarálja a dalt, és elmarad az érzelmi töltet. A Cambridge viszont bemutatta az érzelmi mondanivalót is.

Warren Zevon Werewolf Of London című száma pörgős. A CXN V2 jól prezentálta az ütős mélyek mellett a csilingelő magasakat is. Egy győzelmi babérokra vágyó berendezésnek valahogy ilyen meggyőző módon kell a dobok és a zongora hangját szétválasztani. Az alja elég súlyos, de ugyanakkor az ütést is bemutatja, emellett nem szabad túlságosan fényezni a zongora játékát, de meg kell tartani annak levegősségét. Az időzítés pontos, a mélytartomány feszes. A lábdob bemutatás módján ez tetten érhető. Az előd modellről azt írtuk, hogy kiváló előadó, és jól esett ugyanezt tapasztalni a frissített verzión is.

Childish Gambino This Is America című dalában a mélytartomány, az akusztikus gitár, és a sokféle énekhang keveredik, nem könnyű jól megszólaltatni. Néhány Hi-Fi fonalat veszít, de a CXN V2 kiválóan kezeli a komplex hangokat, nem mázolja össze őket. Egyszerűbben mondva a hangja nagyon koherens.

Általános jellemzők:

Az új funkciók listájának élén a Chromecast áll. A frissítésnek köszönhetően ez már rendelkezésére áll, és lehetővé teszi, hogy a kompatibilis alkalmazásokon keresztül zenét játszhasson le vezeték nélkül a készülékkel. A beállítás egyszerű, néhány mozdulattal elintézhető.

Az Apple platformot használók számára jó hír, hogy az AirPlay be van építve, így iPhone, iPad, vagy más Apple készülékről is küldhet zenét a lejátszóra. A bemutató megírásakor az AirPlay első verziója volt használható, de a Cambridge kemény munkával és frissítés elküldésével meg fogja oldani az AirPlay 2-t is. (Már meg is oldották – fordító megjegyzése)

A Spotify Connect és Tidal előfizetők az új Streammagic alkalmazáson keresztül a lejátszóba beépített klienssel direkt streaminget élvezhetnek. Az alkalmazás iOS és Android verzióban is ingyen letölthető.

A sokféle vezeték nélküli lehetőség mellett mi még mindig a vezetékest javasoljuk a nagy felbontású fájlok lejátszására, mert a streamer a 24 bit 192 kHz jeleket így fel tudja konvertálni 384 kHz-re analógra alakítás előtt, illetve az USB-B porton keresztül szintén nagyobb felbontás érhető el. Mindenféle forrás csatlakoztatható a koaxiális, optikai, és USB bemenetekhez, emellett RCA és XLR analóg kimenetek állnak rendelkezésére.

Direkt összehasonlítással a két lejátszót egymás mellé téve nem csak a Chromecast a különbség. Az új CXN V2 gyorsabban kapcsol be, és korábban kezd el zenélni az előd modellhez képest.

A felépítés:

Az építés minősége mindkét esetben kiváló, itt nem számolhatunk be semmiféle változásról. Az új távvezérlő hangerő szabályzó gombja nekünk jobban tetszett, mert kis ellenállása van megnyomáskor, ami közvetlenebb érzést nyújt a menü kezelésekor is.

A 4,3 inches színes kijelzőn minden fontos adat megjelenik a lemezborítón kívül, itt sincs változás.

Ítélet:

Noha nem hiszünk az előre elrendeltetésben, a Cambridge Audio CXN V2 jobb, mint az előd modell. A Chromecast lehetősége csak tovább fokozta az amúgy is nagyszerű hálózati lejátszó képességeit.

Pontozás:

Hang: 5

Funkciók: 5

Építés: 5

Műszaki adatok:

Forrás:[https://www.whathifi.com]