Cambridge Audio Azur 551R V2 Rácfelvarrás – HifiPiac

Rácfelvarráson esett át az Azur AV receiver sorozat 551-es jelű tagja.

Rácfelvarráson esett át az Azur AV receiver sorozat 551-es jelű tagja, ami mindössze 110 mm-es magasságával egy valóban kompakt, hifi állvány-barát készülék, melytől még a háziasszonyok sem kapnak sikító frászt, amikor meglátják. A módosítások során leginkább a felszereltség változott, emellett a készülék belsejében is eszközöltek olyan változtatásokat, amelyektől vélhetően hangminőség terén is felülmúlja elődjét.

A Cambdridge Audio és a hozzá hasonló szemléletmódú gyártók célkeresztjében továbbra is a hangminőség áll a központi helyen, így az új változat sem fogja internet rádióval vagy okos telefonos vezérléssel elkápráztatni a közönséget, ehelyett inkább jó hanggal és igényes kivitelezéssel szerez magának értő rajongókat, olyanokat, akik tudnak lelkesedni például a körültekintően kivitelezett hűtőrendszerért vagy az óriási energia igényű dinamikacsúcsokat is gond nélkül kiszolgáló tápellátásért.

A V2-es változaton elődjéhez képest kettővel több HDMI bemenet (egy elöl, egy hátul) és eggyel több HDMI kimenet található, melyen keresztül már 4K jelek továbbítása is lehetséges. Az originál verzión megszokott optikai és koaxiális csatlakozások természetesen szintén megmaradtak, csakúgy, mint a 7.1 rendszerű előerősített kimenet szett is. A hátlapon látunk még egy USB B portot, ami azonban csak szervizcélokra szolgál, így az ilyen irányú igényeket továbbra is csak a gyártó Blu-ray játszója szolgálja ki. A készülékhez mellékelt jó sok éve változatlan távvezérlő felülete fekete színű és elegáns szálcsiszolt kivitelű lett, emellett a gombok végre háttérvilágítást is kaptak, ami nagyon hasznos, elvégre a mozizást főleg sötétbe űzi az ember, így nem árt, ha látja, mit nyomkod éppen.

Forrás:[www.hifipiac.hu]