Bemutatkozik a Transparent Audio – OPUS kábelcsalád

Bemutatkozik a Transparent Audio – OPUS kábelcsalád

A cég az OPUS hangszóró-kábel tervezését 2000-ben kezdte el. Az ideális kapcsolat megteremtésének érdekében a világ minden tájáról származó, vezető pozícióban lévő gyártók termék köréből, sok erősítő és hangsugárzó csúcsmodell specifikációját nézték át, és mérték egymáshoz viszonyított viselkedésüket. A mérések és számítások sokasága mellett komplett konfigurációkat hallgattak meg. A feladat elvégzése, beleértve a kísérletezések hosszú sorát, több ezer munkaórát vett igénybe. 2000 óta az OPUS hangszórókábel (OSC) két jelentős technológiai fejlődésen ment keresztül, ami befolyásolta a Transparent Audio további termékcsaládjának technológiáját, hangzását és megjelenését.

Egy Transparent Audio Opus hangsugárzó kábel egyedülálló energiaszállító megoldást kínál, amely segít egy jól összeállított álom rendszernek teljesíteni az ígéretet, az izgalmas jelenlét érzetet, azt a hallgatási élményt ami, valahányszor megnyomjuk a bekapcsoló gombot, képes létrejönni.

Az egyes elektronikai alkotórészeket elektromosan semleges epoxi-gyantába burkolják, majd egy hatalmas, szénszállal erősített házzal veszik körül, amelyet kifejezetten a mechanikai hullám-visszaverődések csökkentése céljából készítettek. A szénszál nem mágnesezhető, könnyű és merev. A vékonyabb, erősebb ház nagyobb üreget biztosít az epoxi tömegének, a mechanikus terhelés csillapításához. A nagy és nehéz OSC-modul alacsony súlypontjával, masszív alapjával és nagy fesztávú támasztó pontjaival, hatékonyan csillapítja a levegőben lévő rezonanciák minden lehetőségét. A szénszál nem mágneses tulajdonságai lehetővé teszik az elektromágneses mezők szabad kiteljesedését – ezáltal felszabadítva a rendszert a terheléstől – így érve el, hogy pontosabban tárja fel a mikrodinamikát és a felharmonikus információkat.

A kábelhez tartozó alkatrészeket és a csatlakozókat is kifejezetten az adott helyzethez választják, hogy jobban illeszkedjenek egymáshoz, és megfeleljenek a kábel hosszával összefüggő elektromos jellemzőknek. Ez a fokozott pontosság jelentős gyártási időbe kerül, a gyártási folyamat több napig tart. A kopásálló kemény aranyozás és a tellúrium-réz csatlakozók az erősítő és a hangsugárzók végpontjain hatékonyabban hozzák létre a kiváló érintkezést és az energia átvitelt.

Az Opus kábelt – gyártása során – kalibrálni kell(!) a felhasználni kívánt erősítőhöz és hangsugárzóhoz. A tervezők részére megadott erősítő és hangsugárzó típusok ismeretében a gyártó a kábeleket úgy alakítja ki, hogy azok pontosan illeszkedjenek az adott erősítőhöz és a hangsugárzókhoz. A kiváló eredmény érdekében közölni kell a gyártóval a hangrendszer összetevőinek típusszámait és a lehallgató-szoba elrendezésének részleteit. (a hangsugárzó-kábel csatornánként legfeljebb 7.6 méter hosszú lehet, hogy megfeleljen a tervezési specifikációknak) A kész kábelt egy a készítők által dedikált tanúsítvánnyal látják el, amely tartalmazza az adatokat, melyik erősítőhöz és melyik hangsugárzóhoz gyártották. A jótállás regisztrációja nemcsak a garanciát hosszabbítja meg 5 évre, hanem az eredeti tulajdonos(!) számára ingyenes újrakalibrálást biztosít arra az esetre, ha a hangrendszer elrendezése vagy a hangsugárzó cseréje hálózati vagy konfigurációs beállításokat igényel.

A Transparent Audio OPUS széria kábelei jelentős teljesítménybeli frissítést hoznak a hangrendszerbe. Az Opus jól definiált energiát szállít a legalsó oktáv aljára, és még nagyobb csendet biztosít az alacsony szintű hangjelek között. A mechanikai rezonanciák kézben-tartása is új távlatokat nyit az OPUS hangszóró kábellel.

Ha hozzá kívánunk adni egy kábelt a már kielégítő képességekkel rendelkező audio-rendszerünkhöz, az Opus hangsugárzó-kábellel kell kezdeni. Ekkor komoly ízelítőt kapunk a zenekar teljes erejének érzetéből, az eredeti előadó-tér reprodukálásával, a tónusok sokszínűségével a harmonikus felbontás minden árnyalatáig. A Transparent Audio OPUS kábelre akkor van szükségünk, amikor már éveket töltöttünk a hangrendszerünk összeállításával és összes álmunkat és pénzünket befektettük High-End audio-rendszerünkbe, hogy közelebb kerülhessünk a zenéhez.

Műszaki adatok:

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]