Legendás hang utazás közben

Legendás hang utazás közben

A három ülés soros 2021-es Jeep Grand Cherokee L autókba a McIntosh Laboratory Inc. építi majd a hangrendszert. A McIntosh MX950 szórakoztató rendszer az Overland és a Summit modellekhez rendelhető, illetve standard felszereltség lesz a Summit Reserve csomag választása esetén.

A McIntosh és a Jeep amerikai márkák együttműködése nem új keletű dolog. A Jeep már korábban is felkérte a McIntosh céget, hogy tervezzen extrém magas elvárásoknak megfelelő hangrendszert az autóihoz.

Négy évvel ezelőtt a Grand Wagoneer koncepció autóba terveztek elsőként szórakoztató központot. Ilyen módon a vásárlók megtapasztalhatták a Legendás hangzást utazás közben.

A több mint hetven évnyi High-End gyártási tapasztalattal rendelkező McIntosh a készülékeit NY Binghamtonban kézzel építi. A cég által készített erősítőket használták az első Woodstock fesztiválon, illetve ők építették a Wall of Sound-ot a Grateful Dead koncerten. Többek között ezek tették igazi amerikai ikonná a márkanevet.

A McIntosh számára nem idegen terep az autóhifi, mert már az 1990-es években szállítottak OEM berendezéseket az autóipar számára, sőt az ezredforduló alkalmára egyedi megoldásokat fejlesztettek a Harley Davidson speciális kiadásaihoz, illetve a Ford GT száz éves jubileumi kiadásához. Az MX950 szórakoztató rendszer, ami a Jeep Grand Cherokee L autóhoz épült, új szintre emelte a hangminőség fogalmát.

Charlie Randall, a McIntosh Laboratory Inc. elnöke így fogalmazott: Megértettük azt, hogy a vásárlók nem elégednek meg pusztán a kiváló hangzással. Ők azt szeretnék, hogy a rendszer minden érzékszervüket kényeztesse. Ezt az elvárást nem hagyhattuk figyelmen kívül, amikor a Jeep Grand Cherokee L elektronikáit fejlesztettük. Örömmel tölt el, hogy a McIntosh világát olyan teljesen új vásárlói csoporttal ismertethetjük meg, akik esetleg még soha nem tapasztalták meg.

Ahhoz, hogy az otthoni luxus hangzás érzetét előállíthassák az autóban, a két cég mérnökei szoros együttműködésben dolgoztak. Folyamatosan összejártak, és hol a teszt autóban, hol pedig a McIntosh Reference Room hallgató helyiségében tesztelték a hangzást. Végül sikerül olyan rendszert tervezni, amely egy otthoni referencia hangzás teljesítményét állítja elő az utastérben.

Az MX950 szórakoztató központ 19 hangsugárzóból álló rendszer, amelyet optimális elrendezésben, az autó 12 pontjára építettek be. 17 csatornás erősítést alkalmaztak összesen 950 W teljesítménnyel. A hangsugárzók az LD/HP technológiát alkalmazzák az alacsony torzítás eléréséhez, amelyeket a McIntosh Power Guard rendszere szolgál ki nagy teljesítményű kristálytiszta hanggal. A felhasznált modern anyagoknak köszönhetően a hangzás minden színeződéstől mentes, és minden hallgatási pozíciókban tökéletes élményt nyújt.

A Jeep és a McIntosh közös elképzelése szerint a McIntosh otthoni audio teljesítményének, és megjelenésének elérése volt a cél. A Jeep Grand Cherpokee L utasterébe sikerült harmonikusan beilleszteni az ikonikus stílusjegyeket, hogy azok első látásra felismerhetővé váltak. A belső tér megvilágítás színe a McIntosh szabadalmaztatott kék színében pompázik.

A mélysugárzó védő rácsán a szintén szabadalmaztatott McIntosh Monogrammed Heatshinks Mc logója jelenik meg. Csemege a szemnek, és a fülnek is. A McIntosh MX950 szórakoztató rendszerrel felszerelt 2021 Jeep Grand Cherokee L a Jeep kereskedői hálózatban az idei év második negyedévében fog megjelenni.