Audio Research VT80 Sztereó Csöves végerősítő

Audio Research VT80 Sztereó Csöves végerősítő

Az Audio Research a hetvenes évek óta állandó szereplője a high-end audio világnak; a vállalatnak eddig számos úttörő megoldás köszönhető. A gyártó új erősítője ismét tartogat néhány újdonságot, amivel megpróbálja elcsavarni a felhasználók fejét…

audio-research_vt80-vegfok-3

A VT80 kapásból egy új és szabadalmaztatott auto-bias áramkört használ, így nem kell minden bekapcsoláskor a beállításokkal foglalkozni. Persze néhány rajongónak ez hozzátartozik az élményhez, de valószínűleg többen lehetnek, akiket inkább visszatart a dolog. Utóbbiak kedvére került a hátsó panelre egy számláló, amely a csövek állapotát kíséri figyelemmel, így naprakészen lehet tartani az eszközt. További pozitívum, hogy a gyártó viszonylag gyakori és könnyen beszerezhető csövekkel (KT120 és 6H30) szerelte a készüléket, így azok megvásárlása lényegesen egyszerűbb.

audio-research_vt80-vegfok-2

A készülék maga egy hagyományos, fém fogantyúval ellátott, erős alapokra épített darab. Az erősítő  közkedvelt, szimmetrikus és aszimmetrikus bemenettel rendelkezik. Az auto-bias áramkör valós időben és nagyon pontosan működik anélkül, hogy a teljesítményt egyetlen pillanatra is veszélyeztetné.

audio-research_vt80-vegfok-4

A készüléket a Foundation-sorozat részeként tervezték, így a berendezés hasonló teljesítmény- és kimeneti transzformátorokkal, áramkör-topológiával rendelkezik, mint a széria többi tagja. A készülékre feltűnő dinamika, erőteljes basszus és a természetes tisztaságú hangzás jellemző.

Specifikáció:

Forrás:[www.sztereomagazin.hu]