Audio Research VT80 SE Csöves Sztereó végerősítő

Audio Research VT80 SE Csöves Sztereó végerősítő

Múlt hónapban mutatkozott be a VT80 műszaki alapjaira épülő új VT80 SE sztereó végerősítő, amelynek kimeneti fokozatában a korábbi KT120-as csövek helyett immár a komolyabb KT150-es típusok találhatók.

Audio-research-VT80SE-csoves-vegfok-black

Természetesen egy ilyen kvalitású gyártó a kiváló hangminőség egyik alappilléreként a beépítésre kerülő csöveket is nagyon szigorúan válogatja és párosítja, így például a beszerelés előtti Certified Matching nevű folyamat során a megszokott tolerancia tizedét megengedve válogatják össze a beszerelésre érdemes darabokat. Mielőtt a csövek az erősítőkbe kerülnének, még két napig „gyötrik” őket, aminek eredményeként tényleg csak a legjobbak kerülnek felhasználására az alapesetben is megbízható, nagyjából 3000 üzemórájú típusok közül. Érdekes megoldásként a KT150-esek igény szerint a korábbi KT120-asokkal is helyettesíthetők, ebben az esetben az erősítő bias áramköre természetesen precízen átkalibrálja a rendszert a másik csőtípus paramétereihez.

Audio-research-VT80SE-csoves-vegfok-back

Csatlakozások terén a kínálat mindössze egy szett RCA és egy szett szimmetrikus XLR bemenetből áll, a 2,4 és 8 Ohmos hangsugárzókhoz viszont külön-külön hangsugárzó terminálokat kapunk. A csatornánként 75 W, vagyis csöves berkekben jókorának mondható teljesítménnyel rendelkező VT80 SE ezüst és fekete színekben készül és gyártója szerint izgalmas, dinamikus, részletező és tiszta hangzású, amelyről bárki személyesen is meggyőződhet a hazai forgalmazó bemutatótermében.

Specifikáció

Forrás:[www.hifipiac.hu]