T+A új Talis hangsugárzói

Ennél a különleges minőségű elektronikákat és hangsugárzókat gyártó cégnél a Talis fantázia-név a már majdnem húsz éve tömör alumíniumból készült hangsugárzók szinonímiája.

A kivitelezés és a felhasznált alapanyagok együttese fantasztikus, a termék a németországi gyárban egyedülállóan magas színvonalon készül. Az alumínium, mint elsődleges alapanyag széles lehetőséget kínál a formák, a felületkezelés és a formatervezés tekintetében, amelyek pl.: egyszerűen nem érhetők el fa megmunkálásánál. Tervezési filozófia szerint a hangszekrények finom kivitelűek, rendkívül erősek és merevek, nem mellékesen kifinomult eleganciát sugároznak. Nincsenek éles szélek vagy sarkok. A szekrények nehezek, de mégis légiesek, lényegesen merevebbek a hagyományos konstrukcióknál. A húzott kivitelezéssel kialakított alumínium profilban egyetlen csavar sem található.

T+A-talis-S-300-hangfal-demo

A speciális extrudáló szerszámok használatával rendkívül merev hangszekrények készíthetők, amelyek a karcsú és kompakt alakjuk ellenére viszonylag nagy belső levegőtömeggel rendelkeznek. Az alumíniumszerkezet előnye, hogy a szekrény falai és burkolata jelentősen vékonyabb, mint a fából készült ekvivalenseké, így a belső térfogat megnövelt. A szilárd front-lemez vastagsága és megmunkálása lehetővé teszi, hogy a hangszórók speciálisan kiképzett nyílásait a hangszekrénnyel szerves egységet képezzenek. A hangszórók még a nagyon alacsony frekvenciákat is kiválóan reprodukálják, miközben nem alakul ki a hangszekrény rezonanciája. Az összes nemkívánatos rezonanciát a szekrényfalakon lévő abszorbens anyag nyeli el. Ezek a jellemzők rendkívül fontosak a pontos basszus-reprodukcióhoz és fontos tényezők a Talis hangsugárzó tágas színpadkép-alkotó képességeiben.

Az alkalmazott hangszórók a fejlesztések legfrissebb eredményeit hordozzák, tökéletesen illeszkednek a kabinethez. Erős mágnesekkel vannak ellátva, amelyek hatalmas erőtereket hoznak létre, nagy teljesítményű tekercseket mozgatnak. Különleges profilú, kúp-nélküli membránokkal rendkívül erős központosító pillékkel rendelkeznek. A mebrán szokatlanul hosszú, lineáris pályát tud megtenni. A mozgó szerkezet nagy merevségű, öntött alumínium kosárban helyezkedik el, amely egy darabból készül.

T+A-talis-R-300-hangfal-demo

Mindezek a paraméterek lehetővé teszik a TALIS hangszórók számára, hogy kompakt méretük ellenére nagy volumenű, nagy hangnyomású hangzásképet generáljanak. Egy olyan teljesítményszint elérését, amelyre, általában csak jelentősen nagyobb hangsugárzók képesek.

Specifikáció: