A T+A újdonságai

A T+A újdonságai

Németország legnagyobb High-End termékeket előállító vállalata a T+A, a 2019-es évet referencia osztályba tartozó új modellek megjelentetésével kezdi. A HV sorozat, amely mindössze két év alatt a világ egyik legjobb és legértékesebb csúcskategóriás elektronikai vonalává vált, három új készülékkel bővült. A HV sorozat készülékei pontosan azt a gondolatot képviselik, amit eredetileg maga a High-End kategória. A T+A szinonimái: az innovatív technológiák, a kompromisszumok nélküli konstrukciók és az abszolút maximális teljesítmény.

Az SD 3100 HV egy D/A-converter/streamer a High-End puristáknak ajánlva. A HV sorozatú termékkörben ez a modell a legértékesebb „játékos”, a nagybetűs átalakító minden elképzelhető digitális forrás számára. Analóg kimenetén keresztül csatlakozik a P 3000 HV elő-erősítőhöz vagy a PA 3100 HV integrált erősítőhöz. A PCM-jelek átalakítását egy dupla, differenciál quad konverter végzi, akár 32 bit/768 kHz-es mélységben. A DSD-jelek átalakításához a T+A valódi 1 bites D/A átalakítót használ, a natív bitfolyam DSD 1024-ig (49,2 MHz) lehetséges.

 

A streamer szolgáltatásai az előfizetős Tidal, Deezer, Qobuz műsor-szolgáltatók teljes kvalitási és adatszolgáltatási rendszerének támogatása, a Gapless lejátszás MP3 (Lame) fájlok esetében, a WAV és a FLAC formátumok kompromisszummentes játszása. T+A vezérlési alkalmazás az iOS és Android készülékek számára. Airable Internet Radio Service (> 11000 állomás világszerte) a DAB, a DAB +, az FM, és FM-HD adóállomások műsorának megjelenítése.

Az új SDV 3100 HV referencia streaming-DAC/előerősítő a mai digitális hangtechnikát kedvelők részére elengedhetetlen. A T+A mérnökei létrehoztak egy digitális/analóg átalakítót, amely még bonyolultabb és összetettebb, mint a korábbi High-End konverterek. A szokásos felbontás kétszeresével lehetővé teszi a 32 bites/768 kHz-es PCM és DSD 1024 bitfolyamok feldolgozását. Ezen magas mintavételezések feldolgozása egyedülálló és más konverterrel nem érhetők el.

Nem csak a korábbi konvertereket javították gondosan, hanem egy teljesen új USB-vevőt is fejlesztettek ezekre a magas frekvenciákra. Az SDV 3100 HV és SD 3100 HV mechanikai és elektronikus szerkezetekben azonosak, kivéve az előerősítő szekciót, amely az SDV 3100 HV-re lett kifejlesztve.

 

Márpedig az eddig képződött CD-lemez gyűjteményt nem szabad kidobni!

Megjelent a PDT 3100 HV referencia minőségű CD/SACD futómű, amely nem tartalmaz beépített digitális források fogadását és konvertereket, kizárólag az SACD-lemezekben és a CD-lemezekben eltárolt hangzóanyag kompromisszum nélküli kiolvasására fejlesztették ki. Egyedülálló, teljesen új fejlesztésű meghajtó mechanizmussal felszerelt, amely a CD és SACD hibamentes és legmagasabb minőségű lejátszásáért felelős. Ez a mechanizmus egy kompromisszum nélküli, nehéz alvázba integrálódik, amely teljesen megvédi és leválasztja azt a mechanikus rezgések hatásától.

A tervezés és a mechanikai kidolgozásra tett erőfeszítések hatalmasak, minden házrész szilárd alumíniumból készül. Szintén egyedülálló megoldás az SADC jelének beavatkozás-mentes továbbküldése az SDV 3100 HV DAC-előerősítő vagy a SD 3100 HV egy D/A-converter/streamer részére.
A teljes HV hangrendszer működtetését a készülékekhez tartozékként mellékelt távirányítóval vagy az interneten elérhető T + A alkalmazással is végezhetjük.

Szép számmal akadnak a választékban kiváló hangsugárzók. Már 1982-ben kifejlesztésre került egy igazán egyedülálló, a Transmission Line technológia minden előnyét kihasználó hangsugárzó, amelynek alapkoncepciója még mindig bizonyítja hatékonyságát. Ezt a Criterion (viszonyítási alap) sorozatnak neveztek el, az idő bebizonyította, hogy ez az egyik legsikeresebb hangszóró sorozat, amit valaha is elindítottak. A Criterion kivételesen jó hangzású és szokatlanul nagy teljesítményű hangszórókat, saját fejlesztésű, kiváló technológiákat rejt magába. A legújabb modellvonalat CTL-nek nevezik, amelyek kompaktabbak, de jobbak és erősebbek, mint elődeik. A CTL sorozat egyes modelljei teljesen új, korszerű alapanyagok felhasználásával készültek, nagy teljesítményű hangszórókkal és továbbfejlesztett elektronikákkal készülnek. A Criterion-sorozat nagyon jó példa a sikeres fejlődésre.

Az eddigi sorozat életciklusa is rendkívül hosszúnak bizonyult – újdonságot is csak akkor jelentetnek meg, ha jelentős javulás és további fejlesztések lehetségesek. Természetesen maradtak a jól bevált, egyedülálló hangátviteli megoldások elvén, mert a Transmission technológia nagy előnyökkel rendelkezik az alacsony frekvenciák reprodukálásában. Az új hangsugárzók a kabinet mélyebb dimenziójának segítségével képesek ismét javítani a hatékonyságon.

A Transmission Line koncepció nagy előnyöket nyújt a basszus reflex rendszerekkel szemben, még akkor is, ha megvalósítása nagyon nagy tervezési erőfeszítést igényel. A Transmission Line megoldás azt jelenti, hogy egy csőhöz hasonló alagút van kiképezve a mély-hangszóró membrán mögött, ennek hosszúnak kell lennie, így elérhető, hogy a hangsugárzó nagyon alacsony frekvenciákat is energikusan sugározhasson. Az újonnan kifejlesztett CTL = kompenzált átviteli kamra-koncepció megakadályozza a kamrában keletkező zavaró felharmonikusok keletkezését. Az oldalsó és a hátsó panelek nagy szilárdságú HDF-ből készülnek, amelyek bevonata több réteg, mattírozott lakkozással kezelt. Ennek eredményeként az egyes modellek nemcsak nagyon nehezek, hanem rendkívül erősek és teljesen mentesek a káros rezonanciáktól. A Transmission line kivitelhez szükséges terelőlemezek egy teljesen új koncepció a „organic baffle” eredménye. Ennek egy része, hogy a hangszóró kosarak háromdimenziós kialakítása áttörést hoz a pontosan kiszámított hangvezetésben, az optimális diszperzió elérésében.

A beépített hangszórók a legmodernebb kivitelűek, még a hangszórókeret is teljesen új fejlesztés. Nem mellékes, hogy dombornyomott speciális membránokkal, nagy teljesítményű lengőtekercsekkel, hatalmas hajtómágnesekkel rendelkeznek, mindezek professzionális alumínium kosarakba szereltek. Az új tervezésű hangszórók lehetővé teszik a korábban ekkora mértékben nem tapasztalt frekvenciamenet egyenletességet, a maximális hangnyomást és a térleképezési tulajdonságokat.

Specifikáció:

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]