Vertere D-Fi kábelek tesztje – Audio & Vision Online

Vertere D-Fi kábelek

A Vertere (ejtsd: Vörter) D-Fi sorozat dobozait, letisztult leírását elnézve érzékelhető a gyártó modern felfogása; a teljesítményen kívül a korszerű megjelenést is szorgalmazzák. Ennek fejében a kis plexi-dobozok minimális technikai leírást közölnek, mondván, nekünk úgyis csak annyi a dolgunk hogy leüljünk, és élvezzük a zenét. Összesen öt kategóriára oszlik a D-Fi paletta: a számítógépes felhasználók alkalmazhatják a D-Fi USB A/B összekötő kábelt, amennyiben komputerüket DAC készülékre szeretnék kötni. Hordozható kütyük, mobil zenelejátszók birtokosainak jelenthet megoldást a sztereó 3,5 mm-es vagy 2,5 mm-es Jack/RCA vezeték, A/V komponenseink összekötésére pedig normál sztereó RCA zsinórt találunk a D-Fi skálán. A gyárilag rögzített, 24 karátos arannyal bevont csatlakozófejeknek köszönhetően évek múltán sem lesz rajtuk korrózió. Végezetül, hangsugárzónkhoz lehet csábító megoldás a 4 mm-es banándugóval felszerelt hangfalkábel, mely hasonlóan a család többi tagjához, igen csekély keresztmetszettel rendelkezik. Éppen emiatt elképzelhető, hogy egyesek szkeptikusan fogják méregetni a szerény vastagságú kábeleket.

Vertere D-Fi kábelek

Dizájn, vagy hang? Mindkettő?

Nem árt tudni, hogy a Vertere elgondolása szerint, nem csak hangminőségben, hanem használhatóságban is igyekszik minél megfelelőbbre kialakítani termékeit. A márka alapítója is megfogalmazta ezen álláspontját, egy az interneten is megtekinthető videós interjúban, így annyira nem is meghökkentő a kábelek karcsú jellege, elvégre a szakmai háttér komoly tervezési munkálatokat takar. De mi szól a külcsín mellett? Nos, az átmérő egyértelműen megkönnyíti az installációt. Könnyebb elrejteni, könnyebb behúzni az állványba, rendkívül hajlékony és nincsen szem előtt, ha mégis, akkor sem egy komor vastag, sötét huzalt, hanem egy vékonyka, sejtelmesen csillogó szálat látunk. A D-Fi termékek köpenye átlátszó gumiból készült, ez alatt húzódik a fonott mintázatú, ezüstös árnyékoló réteg.

Példaértékű a csatlakozófejek stabil forrasztása és a gyöngyházfényezésű, fehérre fújt fém burkolatok – utóbbi csupán apróság, mégis fokozza a minőségérzetet.

Tapasztalatok

Először a D-Fi hangsugárzó kábel 2×3 méteres verzióját próbáltuk ki, B&W CM9 és ELAC FS 249 BE hangfalakkal valamint szokásos referencia elektronikáinkkal, Norma Revo CDP-1R lejátszóval, IPA-140 erősítővel párosítva. Folytatás…..

Forrás:[www.av-online.hu]