T+A Solitaire T bemutató Majorhifi

A fejhallgató fanok világában aki már hallott a T+A nevű német Hi-Fi gyártóról, az nagyon valószínű, hogy a 6900 dolláros Solitaire P planar-magnetosztatikus fülesükkel volt összefüggésben. Sokáig ez volt az egyetlen fejhallgató a gyártó kínálatában, de kellett mellé valami megfizethetőbb is. Ekkor dobták piacra a Solitaire P-SE modellt. Aztán mostanában bemutatták a legkisebb tagot, a bemutatóban szereplő T+A Solitaire T típust. Az újdonság fület körülölelő párnát, automatikus zajkioltást (ANC), és hogy bárhol használni lehessen, valódi vezeték nélküli funkciót kapott. Őszintén remélem, hogy egy 1600 dollárba kerülő vezeték nélküli füles ennyi pénzért már önjáró is. Elsőként beszéljünk a technológiákról, majd később rátérek a hangzásra.

A megjelenés és a tapintás:

T A Solitaire T Majorhifi tartozékokjpg

Az egyetlen kritikám az, hogy a Solitaire T viszonylag kis méretű kagylókkal van építve, ami a nagyobb méretű fülekkel rendelkezők számára kényelmetlenséget jelenthet. Mivel az én füleim kisebbek, számomra semmi problémát nem okozott a viselése. A puha és kellemes tapintású bőr párnák csak kevés szellőzést biztosítanak, ezért hosszabb használat során meleg volt bent. A 326 grammos súlya könnyű viseletté teszi, amit a pánt puhán párnázott része tesz még komfortosabbá. A fejemre gyakorolt szorítás pont jó, stabilan a helyén tartja, de közben nem nyomja a koponyámat. A pántok és a kagylók fémből vannak, elforgathatók akár 180 fokban, ami a nyak köré tehetővé teszi.

A szerkezeti felépítésében a fém dominál, ami komolyságot, semlegességet és minőséget sugall annak ellenére, hogy nem feltűnő. Ugyan nem javaslom, hogy egy 1600 dolláros fejhallgatóval sétálgasson az utcán, de be kell vallanom, hogy a Solitaire T remek módon használható így is, mert egyáltalán nem kihívó design.

T A Solitaire T Majorhifi kezelőelemek

Bluetooth, zajszűrés és akkumulátor:

70 órás akku élettartamával a T+A Solitaire T kínálja a leghosszabb üzemidőt a fület körülölelő fejhallgatók világában. A korábbi király a Sennheiser Momentum 4 volt 60 órával. A High Quality mód alkalmazása megfelezi az akku élettartamot, de cserébe Quad Sabre HiFi DAC meghajtást kapnak a transducer egységek. A csillapítás úgy van beépítve a lengő tekercsek közelébe, hogy elfojtja a nem kívánatos visszaverődéseket még azok kialakulása előtt. Ez tiszta, feszes, kontrollált frekvencia átvitelt eredményez. A mélytartományt optimalizált rendszer kezeli. Kivételes mennyiségű magas kategóriás technológiát tartalmaz ahhoz képest, hogy egy vezeték nélküli fejhallgatóról beszélünk.

Tapasztalataim szerint az automatikus zajkioltás funkció a legtöbb vezeték nélküli fejhallgató alap felszereltsége. Mikor aktív, akár a központi szellőző alatt is helyet foglalhatok, és annak hangos zúgását halk búgássá szelídíti. A Transparency mód hangzása kiváló, valósághű, és egyáltalán nem tette harsánnyá a bemutatóját. Zajos környezetben is normál módon hallgatható a muzsika, nem kellett nagy hangerősséget alkalmaznom.

Hangminőség benyomások a különböző csatlakozás módokban:

Annak ellenére, hogy a bemutatóban mélységében a vezeték nélküli kapcsolat során szerzett tapasztalataimat írom le, itt van kétféle vezetékes összeköttetés során szerzett benyomás:

  • Szimmetrikus 4,4 mm-es kábellel csatlakoztatva iBasso DC06 DAC-hoz a mélytartomány feszesebb és sokkal definiáltabb. A hangzástér méret ábrázolás módja nem változott.
  • USB C csatlakozás Pixel 3A A színpad szélesebb, folyékonyabb a hang. A telefonomon a maximális hangerősséget beállítva is relatív halk. Ha olyan DAC van a birtokában, ami rendelkezik USB-C kimenettel, érdemes kipróbálnia, de ha a telefonja az enyémhez hasonló, jobb hangminőség élmény érhető el a 4,4 mm-es vagy a vezeték nélküli használat módban.

Színpad ábrázolás:

Innentől már csak a vezeték nélküli kapcsolatot használom az értékelésben. Első benyomásra a színpad és a hangzás hasonló a Bowers PX8 füleséhez. Folyékony és meggyőző, de relatív keskeny a tér. Leginkább a bal és jobb oldal linearitáshoz ragaszkodik, nincs benne szenzáció hajhászás. A széles színpaddal kevert Matty Dejavu ábrázolás módja valósághű, de nincs benne az a 360 fokos fej körüli hangzáskép, amit a vezetékes magas kategóriában lehet tapasztalni. High Quality módban jelentősen nem módosult a színpad, inkább a hangzás lett sokkal kiegyenlítettebb, ami számomra azonnal magasabb kategóriába emelte a fejhallgatót. Harmóniába kerül a hang, és teljesen élethű ábrázolás módot mutatott.

Mélytartomány:

A T+A Solitaire T végre egy olyan vezeték nélküli fejhallgató, amelyben nyoma sincs a tipikus puha és elkent vezeték nélküli hangzás világnak. A basszus üdítően kontrollált és kiválóan erősített, bőven átfogja az átvitel teljes alját. A szubszonikus részek is jelen vannak, és jól érzékelhetők a megfelelő dobokon, míg az alacsony, és közepes mélytartomány elvégzi a mélyhang érzet ábrázolást. High Quality módban finoman megerősítette, és megszilárdította a mélytartományt, aminek ezáltal a felbontása is jelentősen javult. Az a véleményem, hogy ez egy igen jól kontrollált basszus átvitel és egyensúly, amely nem fed el semmit, de nem dübörög feleslegesen, csak akkor, amikor arra szükség van a fizikai mélység érzethez.

Közép tartomány:

Szinte el sem hiszem, hogy ezt mondom, de a Solitaire T rendelkezik középhang egyensúllyal, ami igen ritka a vezeték nélküli kategóriában. Meg tudja mutatni a közép és felső közép hangokat. Nem lihegi azokat túl, az énekhang valósághű. A gitár húrok lendületesen pendülnek, és a hangban nyoma sincs felesleges kiemelésnek. A pergő dobok hangja remek egyensúlyt mutat. Aktív zajszűrés módban úgy tűnt, mintha a középtartomány kissé feljebb csúszott volna, de ez az érzés nem jelentős mértékű, nem csökkentette az élvezetet. A balanszos bemutatás mód a Solitaire T kifejezett erőssége, ami kiemeli a vezeték nélküli fejhallgatók tengeréből.

Magas tartomány:

Itt találtam úgy, hogy a High Quality beállítás a legnagyobb különbséget eredményezi. Az aktív zajszűrés be és kikapcsolt állapotában is jelen volt a teljes magas tartomány, és csak időnként volt éles hang érzékelhető a hírhedten trükkös 4 kHz környékén. A HQ mód egy kis csillogással elhomályosítja ezt az apró problémát, sőt úgy tűnt, mintha szélesebbé tenné az átvitelt. A Biosphere People Are Friends című számában a magas tartomány egyértelmű artikulációja és csekély mértékű hangerő növekedése következett be. A cintányérok rezgése harmonikusabbá vált, a hi-hat természetes, a szintetizátor hangja pedig megtelt felharmónikussal. Az ének légiesebb, a visszhang részletek pedig feltárták a felvételi környezetet. A High Quality mód tehát kiváló egyensúlyt teremt a Solitaire T hangjában, lenyűgözött úgy a zajcsökkentő aktív, és kikapcsolt állapotában is.

Értékelés:

A cikkem megírásának pillanatában a T+A Solitaire T vezeték nélküli fejhallgató kínálja a kategóriában általam hallott legjobb hangot. Talán most először tudtam elfelejteni, hogy Bluetooth fülessel van dolgom. Miért nem kap Major HiFi Gold minősítést? Az ára miatt. Miért nem kap ezüstöt? Szintén az ára miatt. Annak ellenére, hogy ez a legjobb hangú vezeték nélküli fejhallgató amiről bemutatót írhattam, nehéz megbirkózni a ténnyel, hogy jelentősen drágább a versenytársaknál. Néhány száz dollár árcsökkentés az év legjobb vezeték nélküli fejhallgatójává tehetné. Őszintén szólva nagyon remélem, hogy a jövő a Solitaire T-hez hasonló vezeték nélküli fejhallgató hangzást tartogat majd a vásárlók számára kicsit kedvezőbb áron.

Rövid értékelés az eredeti nyelven:

T A Solitaire T Majorhifi értékelés

Írta: Chris Golembeski

2022 december 6.

Forrás és képek: Majorhifi.com

Műszaki adatok: T+A Solitaire T vezeték nélküli fejhallgató