T+A legújabb termékei az E-sorozat

Már 2007-ben, amikor az E-sorozat első egysége megjelent koncepciójában forradalmat indított a minőségi hifi és High-End termékek piacán. A High-End Show München 2016 kiállításán ismét „nagy dobásra” felkészülten mutatták be a legújabb fejlesztésű három E-sorozatú modellt.

Az R 1000 E vevő-egység, a PA 1000 E integrált erősítő és az MP 1000 E DAC/hálózati kliens a legújabb technikákkal (beleértve az integrált alkalmazásokat, például a TIDAL, a Deezer és a Qobuz) felvértezve jelent meg.

A közepén kezdve a felsorolást, az E-sorozatú a PA 1000 E, erőteljes, nagy teljesítmény leadására képes integrált erősítő, amely egy legendás „erőmű” átalakult változata. A koncepció alapvetően meghatározta a hangminőség teljes továbbvitelét az abszolút semlegesség és a zeneiség irányába.

 

A PA 1000 erősítőben modern, terheléstől teljesen független, külön feszültség stabilizált (OAD = Op Amp Decoupling)  valódi, jelfeldolgozó audio-műveletierősítők dolgoznak! Természetesen a legkomolyabb alkatrészek segítik a magas hangteljesítményt és a nagy jel/zaj arányt. A hangerőt egy precíziós ALPS, léptetős hangerőszabályzóval a hangszíneket kifinomult tónusvezérlőkkel szabályozhatjuk. Minden funkció logikai áramkörök közvetítésével vezérelve jut el a rövid jelúton lévő áramköri elemekhez. A PA 1000 E fel van szerelve kiváló minőségű, szimmetrikus (XLR) és aszimmetrikus (RCA) bemenetekkel. A szimmetrikus bemeneti rész különálló táblán található, a legmagasabb minőségű differenciál-erősítő közvetlenül kapcsolódik hozzá. Az RCA és XLR bemenetekhez rugalmasan különböző forrás eszközöket lehet hozzárendelni. A bemeneti választók arany-érintkezős reléket kapcsolnak a lehető legkisebb torzítás és a szuper alacsony zaj biztosítása érdekében.

 

Az R 1000 E Music Receiver minden bizonnyal az egyik legmodernebb és innovatív receiver a világpiacon. Génjeiben hordozza legújabb technológiákat. Egyesíti a klasszikus analóg erősítés-technikát a modern digitális koncepciókkal. Nagyon magas színvonalú és modern sztereó berendezés, számos bemenettel külső, analóg és digitális forrásokhoz. Akár egy lemezjátszót szeretnék csatlakoztatni vagy a javítani TV hangján, set-top box-ot üzemeltetni vagy zenét lejátszani a számítógépről – minden lehetséges. Valójában minden formátumhoz, köszönhetően a magas színvonalú folyamat átalakítónak, nem csak PCM fájlokhoz, de a legjobb minőségű DSD formátumú zeneanyagokhoz is hozzájutunk! Ezen felül kiváló eszköz az összes rendelkezésre álló hordozható műsorforrásunkon (laptop, okostelefon stb.) tárolt zenéink kiváló minőségű meghallgatására akár Hi-Res formátumban is. Mindennek biztosítéka egy aptX® Bluetooth modul, egy nagy teljesítményű digitális vevőegység.

 

Az R 1000 E receiver-el mindent el lehet érni, ami zene: CD, FM, FM-HD, DAB + rádiók, több mint 20 000 internet-radió, UPnP hálózati zenei szerverek, USB-média tárak, laptop és PC zenei szolgáltatások és a mobil eszközök.

A fejlesztők áramköri elgondolásai nagy teljesítményű és kiváló hangzású erősítőben testesültek meg. A kimeneti teljesítmény több, mint 180 Watt csatornánként. Ehhez a klasszikus elrendezésű, túlméretezett tápegység stabil toroid-transzformátora, valamint a nagy szűrő-kondenzátorok a stabil áramellátásról gondoskodnak. Az R 1000 E receiver könnyen hajtja még a háklis impedancia-menetű hangsugárzókat is.

 

Az MP 1000 E DAC/hálózati kliens remekel a maga „szakterületén”. Ez egy zseniális koncepció mentén előállított egyedülálló eszköz, amely egyesíti a már klasszikusnak mondható CD-lemez alapú zenei forrást a legkorszerűbb fájl alapú formátumok lejátszási képességével.

A készülék tartalmaz egy kiváló minőségű digitális tunert, egy High-End kategóriás CD-lejátszót. A belső és külső digitális jelforrások által szolgáltatott digitális jelek fogadására és feldolgozására kiemelkedően jó minőségű D/A konverter használ. Öt különböző digitális forrás jöhet szóba és a legmagasabb minőségű új Streaming Client (SCL), amely egy hálózat képes processzort takar és WLAN, LAN és USB csatlakozóval rendelkezik. Ezen kívül kapunk egy számítógépes USB A-B bemenetet, valamint egy aptX® Bluetooth modult és egy internetes rádiót.

 

Így az MP 1000 E készülékkel elérni mindent, ami zenét szolgáltat, játszik és közvetít. A hangzásminőséghez tartozó adatsebesség akár 32-bit/384 kHz is lehet, a DSD képesség 256 (11,2 MHz). Az MP 1000 E lelke a teljesen szimmetrikus, kettős mono Differntial Converter (DAC), aminek sajátja egy bonyolult órajel újraszinkronizáló, a jitter és a külső zavarok kiküszöbölésére. Ez a kombináció hihetetlenül természetes, élénk „analógos” hangzást biztosít.

A teljes E-sorozat, egy új, hatékony buszrendszert mondhat magáénak. Az „E2 link” közvetíti az  összes parancsot távirányító beállításait. A LAN-csatlakozó lehetővé teszi a frissítéseket és az IP-ellenőrzés.

A legújabb zenei-streaming lehetőségeket felvonultató E-Series 1000 őrzi a T + A hosszú örökségét, ötvözi a legújabb digitális technológiát a megbízható, hagyományos analóg technikákkal.

Specifikáció: T+A MP 1000 E, T+A PA 1000 E, T+A R1000 E