Sumiko Rainier MM hangszedő Whathifi bemutató

Szórakoztató, és megfizethető – miért ne tetszene?

A Sumiko sokat tud a hangszedőkről. A cég az 1982-es megalapítása óta Japánban gyártja a hangszedőit. A Sumiko Rainier mozgó mágneses hangszedő a cég Oyster szériájának megfizethető végén található, és jó választás lehet azok számára, akik a lemezjátszójuk első lépcsős fejlesztését tervezik.

Felépítés és kompatibilitás:

Rainier whathifi bemutato cseretu

Szépen szerelt darab, amit úgy terveztek, hogy mereven tartsa a generátor részt, így elkerülhetők a nem kívánatos belső rezonanciák. Nincs benne semmi egzotikus. A tű elliptikus, ami teljesen általános jól működő forma, és az ajánlott tűnyomás 2,0 gramm. Mint mindig, érdemes azért a javasolt határokon belül 1,8 – 2,2 gramm között kipróbálni, így optimalizálható a lemezjátszóhoz, és az ízléshez.

Könnyű beszerelni, mert a test kialakításának egyenes élei segítik a pontos beállítást. 5 mV kimeneti jelszintje is teljesen általános, gyakorlatilag bármelyik phono előerősítő könnyedén képes kezelni.

Mi a Sumiko Rainier hangszedőt kétféle lemezjátszóba építettük be. Az egyik egy Rega Planar 2 volt, de járt a referencia Technics SL-1000R lemezjátszónkban is, hogy megtapasztalhassuk a határait. Tisztába kell lenni azzal, hogy a Technics egy High-End deck, amelynek ára kb. 100-szor több mint a hangszedőé, és nem nevezhető tipikus választásnak. Sőt, valószínű, hogy ilyen szintű lemezjátszóba már nem ezt a kategóriát szerelik be, de ilyen módon tényleg ellenőrizhető a „leggyengébb láncszem” minden képessége a rendszerben.

Kétféle rendszert használtunk a tesztelésre. Az egyik Naim Supernait 3 integrált erősítő, és KEF LS50 Meta hangfal, de meghallgattuk a referencia rendszerünkön is, ami Cyrus Phono Signature/PSX-R2 lemezjátszó előerősítőt, Burmester 088/911 MK3 pre és végerősítőt, valamint ATC SCM50 hangfalakat tartalmazott.

A hang:

Rainier whathifi bemutato lemezen

Nem szabad az első megszólalás tapasztalatai alapján ítélkezni. Az első órákban tonálisan szürke, kicsit zsúfolt, és durva a hangja. Ez néhány órányi járatás után meghökkentően zeneivé, és vonzóvá változik. Sokkal finomabb lesz, lágyul, és folyékonyra változik a bemutatója. Beethoven V. Szimfóniája közben feltárul a karaktere, és kiválóan tolmácsolja a szerzemény fenségességét, és hatalmasságát.

A részletek ábrázolása jó, de a bemutatás zeneiségére helyezi a hangsúlyt. Minden információt közöl, ami élvezetté teszi a hangzást. Jó adag dinamikát és beütést tolmácsol, amikor arra van szükség. Tonálisan testes, meglepő mennyiségű mélytartalommal, ami nem igazán jellemző erre az árkategóriára.

Bob Marley & The Wailers Catch A Fire című szám hallgatása közben kiderül, hogy táncolni is tud. A ritmust szilárdan ragadja meg, könnyedén áramlik, ami ennek a zenei műfajnak kivételesen jót tesz. Marley énekhangja szenvedélyes, árnyalt, és érzelmekkel teli. Összességében remek volt az előadás, olyannyira, hogy a kritikus meghallgatás után még saját szórakoztatásunkra tovább zenéltünk vele.

Ítélet:

Ha több pénzt költ, nagyobb dinamikát, és több részletet kap. De a Sumiko Rainier a maga árkategóriájában egy igazi gyöngyszem. Pontosan állítsa be, és legyen türelmes a betörés időtartama alatt. A folyamat végén pedig garantáltan úgy fogja érezni, hogy ez az árkategória egyik legjobb választása volt.

Értékelés eredeti nyelven:

Rainier whathifi bemutato itelet

Pontozás:

Rainier whathifi bemutato pontozas

  1. április 21

Forrás: Whathifi.com

Műszaki adatok: Sumiko Rainier MM hangszedő