Sonus faber Il Cremonese ex3me beharangozó

Sonus faber Il Cremonese ex3me beharangozó

Külsőre hasonlónak tűnik, a meghatározó részek mégis teljesen mások! Bemutatjuk a Sonus faber Il Cremonese ex3me jubileumi kiadását.

Mivel minden hírportál ugyanazokat a gyártó által kiadott hivatalos szöveget harsogja, kötelességünknek érezzük, hogy ettől eltérő, sokkal bensőségesebb módon mutassuk be az új modellt a márkanév rajongóinak. Akinek volt türelme végig olvasni az eredeti és az ex3me közötti eltéréseket, tisztába lehet vele, hogy ez egy alapjaitól átépített hangfal. Természetesen alkalmazták benne az előd modell jól bevált technológiáit, ám az eltérő hangszóró készlet miatt gyakorlatilag a hangját újra kellett építeni.

Kevesen tudják, de a Homage széria minden tagja egyfajta hangzás stílust jelent. A kihívást nem az jelentette, hogy 2 mm-el nagyobb lyukat fúrjanak a Berylium DLC magasnak, és átvariálják az új neodymium mágneses középsugárzó rögzítési pontjait. Sokkal inkább kihívás az, hogy az Il Cremonese által jelentett hangzásbéli jellegzetességeket hangsúlyozottan jelenítsék meg a jubileumi kiadásban.

Ha az előd modell neutrális hangzással büszkélkedhetett, a limitált kiadás ezt még levegősebb, és áttekinthetőbb magas tartománnyal egészíti ki. A hangzás kiválósága mellett minden Sonus faber jubileumi kiadás olyan előnyt tudhat magáénak, amely szinte példa nélküli a piacon. Az értéke nem csökken, hanem nő. Azért „szinte” példanélküli, mert már több Sonus faber jubileumi kiadás is példát mutatott rá. Legutóbb a 35 éves fennállásra kiadott Stradivari 35 párra limitált szériája bolygatta fel a piacot. Az eredeti eladási árának másfél szereséért kínálják napjainkban, és nem igazán lehet alkudozni. Valami hasonló várható az Il Cremonese ex3me esetében is. A hangfal 60.000 eurós ára busásan megtérülő befektetés lehet, de vigyázzon, mert koránt sem garantálható, hogy valaha el akarja majd adni. Ugyan ki lenne olyan botor hogy elad egy olyan exkluzív példányt, amelyből mindössze ötven pár épült a gyártó hagyományos Red Violin szinében? Nos, amíg a válaszon gondolkodik nézzen rá a linken.