Sonus Faber Aida álló hangsugárzó – Egész évben kiállítás

Egész évben kiállítás

Mindig az első benyomás a leghatásosabb. A forgalmazó telephelyén egy hatalmas daruskocsi fogadott. Mindenre számítottunk csak erre nem. Így legalább átéreztük a zenei élvezetek mögött rejlő munkát, amit nem sokan vállalnak fel manapság.

A láda tartalmával együtt bruttó 200 kg. Csak a láda magában egy pár átlagos hangsugárzó súlyának felel meg. A csomagolás a legapróbb részletekig kidolgozott, figyelembe véve a családi házakban szokásos bejárati ajtók szélességét és magasságát, a beltartalom abszolút megbízható védelmét, a kicsomagolás utáni helyszínre állítás megoldását. A gyártó gondosságát dicséri, hogy egy pár Aida hangsugárzóhoz mellékel egy emelő-kocsit, amelynek segítségével mozgathatóvá válik a remekmű.

Az olasz Sonus Faber hangsugárzó építő cég a High-End termékek piacán a luxus minőséget képviseli. A Sonus Faber hangsugárzókat gyárt és forgalmaz. Ha csak ezt állítjuk nem fedjük teljesen és tisztességesen a valóságot. A Sonus Faber hangsugárzókat épít művészi fokon. Úgy érzem helytállóbb ez a kijelentés. Legismertebb gyártmánysorozatai az Amati Futura, a Guarneri Evolution, a Stradivari és a Vénusz. Az Aida hangsugárzó a Sonus Faber legfelső termékcsaládjának zászlóshajója. A tökéletes hangzás a legújabb technológiák alkalmazásának köszönhető, ugyanakkor mivel az olasz formatervezés kimagasló remekműve, klasszikus szépsége első pillantásra magával ragadja a szemlélőt.

     Az Aida teljes egészében kézzel, egyedi famegmunkálással készült, lant formájú, 3,5 utas álló hangfal. Külső szépsége mellett értékét három technológiai újításnak köszönheti. A gyár mérnökei három fázisban minimálisra csökkentették a feleslegesen zavaró rezgéseket, biztosítva ezzel a hibátlan, tiszta hangzást. Annak érdekében, hogy a kabinetből kiáramló levegőnek ne legyen hallható zaja, az egyik megoldás a Stealth Reflex rendszer. konstrukciójával megakadályozza, hogy a mély hangok torzuljanak. Kifejezetten az Aidához fejlesztették ki az Anima Legata rendszert, ami a leválasztott hangfal dobozokban végigfutó acélszerkezetet jelenti. Ez rugalmas kölcsönhatásba lép a rezgésekkel, és vezeti el azokat a kritikus pontokról az alsó és felső tompítókhoz. Ezzel a rendszerrel még a mikrorezgések is tökéletesen kiolthatók. Alul, de nem utolsó sorban, alkalmazzák az általuk „zéró vibrációtovábbításnak” nevezett rendszert, amely kifeszített íjhoz hasonlóan elemeli a földtől a hangsugárzót. Így ez a több mint 150 kilós tárgy „rugalmasan áll” a talapzatán, és nem adja át a helység padlójának a rezgéseket. Természetesen az új formatervezés és az új technológiák mellett a Sonus korábban már bizonyított fejlesztéseit is megtalálhatjuk, mivel a legjobb anyagokból, a leggondosabban kiválogatott alkatrészekből építették meg tervezői.

  Mindannyian szeretjük a tökéletes finomságot a borban, az ételekben, az autókban, és ami nagyon fontos a zenében, tehát az otthoni zenehallgatás maximalizmusát is.Az otthoni zenehallgatás megvalósításában éppen akkora különbségek vannak, mint a gasztronómiában egy „roham-konyha” és egy Michelin csillagos étterem közöttSonus Faber biztosítja tulajdonosa számára, hogy a legmegfelelőbb termék kerül birtokon belülre, de az Aida hangsugárzóval elérheti azt is, hogy hosszú távra személyre szabott zeneszalont építsen fel, akár a legjobb hangversenytermek, menő jazz-klubbok, vagy éppen egy élő rock koncert hangzásvilágára vágyik.A helyszínre állítás után érzékeny búcsút vettünk, mert teszt előtt – aminek élményét természetesen megosztjuk – 200 órát járatni kell, hogy legjobb formáját fussa. Addig meglátogatunk két időszaki kiállítást és természetesen mindenről beszámolunk olvasóinknak.

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]

Specifikáció