Rose RS250 bemutató Hifi And Music Source

Rose RS250 HiFi and Music source bemutato kezdokep

Rose RS250 hálózati lejátszó és DAC

A HiFi Rose egy koreai szoftver fejlesztő cég oldalhajtása. A 60-as években alapított vállalkozás háttere kulcsfontosságú előnyt jelent a Hi-Fi streaming világában, mivel mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a hálózati lejátszás áttekinthető kezelhetősége napjainkban legalább annyira fontos, mint a muzsika minősége.

A HiFi Rose RS250 hálózati lejátszó és DAC felső osztályba sorolható, Android operációs rendszere, és kiváló vezérlő alkalmazása van iOS és természetesen Android verzióban is. ES9038Q2M Sabre analóg átalakítója a PCM 32 bit 768 kHz, valamint a natív DSD512-ig támogatja a formátumokat. Ezen túl az RS250 HDMI kimenettel rendelkezik, ami a Tidal Video és a YouTube (RoseTube) megjelenítést tesz lehetővé a TV képernyőn.

Általános bemutatás:

Az RS250 be és kimenetei csúcskategóriás szórakozási lehetőséget biztosítanak. Előerősítő funkciója alkalmassá teszi arra, hogy végfokhoz, vagy akár aktív hangfalhoz is direkt módon csatlakoztatható legyen. Nem all-in-one berendezés, mert nincs beépített végerősítője. A cég kínálatában ez az egység a zászlóshajó Rose RS150B megfizethető árú alternatívája, és a funkció kínálata azzal szinte megegyező. Ha igazi minden az egyben megoldásra vágyik, a Rose RS201E már beépített erősítőt is tartalmaz.

Az RS250 analóg tápegységről működik. A gyártó tájékoztatása szerint ez jelentősen csökkenti a saját zajt. Az optimális belső elrendezéssel kombinálva drámai módon javítja a hangminőséget, és csökkenti a torzítást.

Rose RS250 HiFi and Music source bemutato csatlakozok

A hátlapon sokféle be és kimenet látható. A Wi-Fi és Bluetooth 4.0 vezeték nélküli kapcsolatok mellett USB-B a számítógépnek és külső DAC-nak, USB-A a külső tárolónak vagy a dedikált CD lejátszónak, analóg RCA bemenet, Toslink optikai bemenet, 75 ohmos koaxiális bemenet a választék. A hálózati lejátszó rész AirPlay, Roon Ready, Spotify Connect, Qobuz, Tidal (MQA-val) támogatást kínál. A kimeneti kínálat is jó. 3,5 mm-es fejhallgató kimenet a front panelen, 4K HDMI, optikai, koaxiális, és USB A 3.0.

Az előlapját 8,8 inches széles érintő LCD megjelenítő uralja, amely a telefonokon megszokott módon kezelhető. A RoseOS alkalmazás letölthető iOS és Android verzióban is. Gyorsan működik, jól használható, és persze tartalmaz néhány nagyon szokatlan koreai opciót is, de más módon képtelenség belekötni.

A rádió alkalmazásán nagyon jól szórakoztam. Lehetőség van CD bemásolásra, de ehhez a Rose RSA780 külső egységre van szükség. A 278x202x76 mm méretű házába még egy külön megvásárolható SSD is belefér, ha bővíteni akarja a szerver funkcióra. Maga az egység mindössze 3,2 kiló.

Megjelenés:

A HiFi Rose RS250 kicsi, de masszív cucc. Mindössze 8 CD tok a magassága, és 2 a szélessége. A kabinet alumínium, az oldal panel bordázott. A hátlapon minden csatlakozásnak van elegendő helye.

Rose RS250 HiFi and Music source bemutato kivezerles mero

Az előlap 8,8 inches érintő kijelzőjén el lehet végezni a beállításokat, de ugyan akkor grafikus megjelenítés módok, díszes órakijelzések, vagy kivezérlés mérő is választhatók. A műszerek többféle színben kiválaszthatók, piros, sárga, és még McIntosh kékre hajazó is van közöttük.

A beállítás módja:

Kaptam ugyan hozzá távirányítót, de leírást és figyelmeztetéseket nem. Végül is ki olvassa ezeket? A HiFi Rose RS250 beállítása egyszerű volt, mert igen intuitív, és hajaz az okos telefonokra, csak nagyobb azoknál. Kínál egy hasznos oktató anyagot is, ami a finomságokra is kitér, de a móka szerintem a különböző beállítások felfedezése benne. Mikor végeztem a beállításokkal, frissített egyet, amivel viszonylag gyorsan végzett. A Qobuz, Tidal, és YouTube bejelentkezés módok mindenkinek ismerősen fognak csengeni.

Ahogy az a fentiekből kiderült, nagyon könnyen kezelhető, a nálam töltött 10 napjában semmiféle fennakadást nem okozott a használata.

RoseTube élvezetek:

Az RS250 szórakoztatás módja új szintre lépett, amikor projektorhoz csatlakoztattam. Van egy közelre vetíteni képes projektorom, gondoltam, hogy kipróbálom. A Rose alkalmazásban kiválasztottam a RoseTube ikont, ahol YouTube videók reklám nélküli anyagaiból böngésztem. Thom Yorke és Johnny Greenwood The Numbers akusztikus verziója nagyon jól szólt. Aztán ott vannak a Tidal videó anyagok, amelyeken a hangminőség még inkább elfogadható. Még soha életemben nem volt dolgom olyan hálózati lejátszóval, ami ennyi szórakozás lehetőséget biztosítana.

A Radio App internet rádió adások műsorának hallgatására szolgál. A RoseFM megjelenítés módja olyan ódivatú, mint a betárcsázós internet, és közben old-school FM tunert mintáz az előlap. Hab a tortán, hogy miközben „tekergetem” a hangoló gombot az iPad érintő kijelzőjén, még statikus állomások közötti zajokat is generál. Aztán mikor rátaláltam a Radio 4 műsorára, a hangja egészen elfogadható volt annak ellenére, hogy internet rádióról beszélünk. Olyan rettenetesen tetszett ez a gyártói ötlet, hogy el sem tudom mondani. Imádtam!

Még mindig nincs vége a szórakozásnak, mert a front panel kijelző sokféle órakijelzést, kivezérlés mérőt, sőt időjárás jelentést tud megjeleníteni.

A Naim szerverem tartalmáról teljes biztonsági mentéssel rendelkezek egy Seagate USB merevlemezen eltárolva. Csatlakoztattam a Rose hátlapján lévő USB A bemenethez, és amíg az RS250 az adatbázis sok száz CD lemezének tartalmát szkennelte, én Tidal videókkal szórakoztattam magam.

A fejhallgató kimenete is egészen . Kifejezetten okos funkció az, hogy mikor csatlakoztattam a fülest, a lejátszás pillanatállj módra kapcsolt.

Kritikus meghallgatás:

Szóval hogyan muzsikál a Qobuz, és a többi? A HiFi Rose RS250 a rendszerembe egy Auralic Vega G1 helyére került be, az RCA kimenetét pedig egy Chord Étude sztereó erősítőbe vezettem át. Kudos Cardea C10 állványos hangfalakon hallgattam, amiket Tellurium Q Ultra Black II hangszóró kábelekkel csatlakoztattam.

Miles Davis So What (Qobuz 24bit/96 kHz) száma szép balanszos, a ritmus pedig tiszta. A cintányérok lecsengése csodálatos 1’31”-nél. Mindig is szerettem ebben a felvételben a térábrázolást. Hol Paul Chamber nagybőgője, hol pedig Bill Evans zongorája felé fordítom a szemem. 4’02”-nél a szaxofon kellemesen, lágyan szól. Az ESS DAC kiváló teljesítményt mutat.

Miles Kané Don’t Forget Who You Are (Qobuz 16bit/44,1 kHz) szerzeményének megvan a maga ropogós varázsa a basszus és a pergő közös játéka során, és a felvétel energiáját, hangulatát az RS250 kiválóan ábrázolja.

A DAC teljesítménye:

Van egy nagyon régi Yamaha CD lejátszóm, aminek digitális kimenetét Chord koaxiális kábellel csatlakoztattam. Új fények gyúltak a hangjában, és élethűvé vált a bemutató. A REM Automatic for the People albumáról a Find the River a kedvencem, és a beépített DAC minden kétségemet eloszlatta. Az öreg gépem mintha megújult volna az RS250 konverterének köszönhetően.

A Seagate tárolóról 16bit/44,1 kHz-es bit perfect WAV másolattal készített Amos Lee Keep It Loose, Keep It Tight felvételén a gitár húrokon a leszorítás erejét érzékelni maga volt a Mennyország.

Összefoglalás:

Évek óta nem szórakoztam ilyen jól Hi-Fi berendezés tesztelése közben. A HiFi Rose RS250 ezt tökéletesen csinálja. A beépített Sabre DAC rendkívül zenei, igazi audiofil teljesítménye talán a legfontosabb jellemzője. A videós mókázás, a könnyű használhatóság a hab a tortán. Könnyedén el tudom képzelni egy HiFi, vagy TV szobában mint a rendszer központi eleme. Első érintő kijelzős hálózati lejátszóként olyan mércét állít a kategóriában például a VU műszer megjelenítés módjaival, amit a legtöbb streaming DAC csak irigykedve figyelhet.

Rövid értékelés az eredeti nyelven:

Rose RS250 HiFi and Music source bemutato ertekeles

Írta: Simon Wilce

2021 Július 5.

Forrás és képek: HiFi and Music Source

Műszaki adatok: Rose RS250

A HiFi Rose rövid bemutatása:

A gyártó szlogenje a „Beyond Audio” – a hangon túl ígérete, amit be is tartanak. Olyan termékeket építenek, amelyek kivételesen jól szólnak, de emellett esztétikai és funkció kínálatukban egyaránt élvezetet akarnak okozni. A Rose kínálatában a zászlóshajó az RS150B, ami aktuálisan minden téren az egyik leg innovatívabb hálózati lejátszó a Hi-Fi iparban. A HiFi Rose a Citech koreai szoftver fejlesztő cég egyik ágazata, amit eredetileg 1960-ban alapítottak. Minden Rose készüléket Koreában terveznek, és szerelnek össze.

Rose RS250 HiFi and Music source bemutato orakijelzes