Primare Prisma általános bemutatása

Primare Prisma általános bemutatása

A Prisma platform olyan technológiák gyűjteménye, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó böngésszen vagy megosszon tartalmakat akár több zónában elhelyezett eszközökön is. Vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül streamelhet és vezérelhet mindent egy mobil eszközről az alkalmazással.

AirPlay 2, Bluetooth, Chromecast built-in, Spotify Connect, és a közeljövőben a Roon Ready áll rendelkezésére, hogy zenei streaming szervizek százairól hallgathasson muzsikát. Az alkalmazásokon keresztül a hangvezérlés is lehetséges.

Az Apple készülékek WiFi kapcsolatán keresztül teszi lehetővé a veszteség nélküli tömörített formátumok lejátszását a Prisma készülékeken. Virtuálisan elérhetővé válik minden streaming szolgáltatás, és a tárolt tartalmak. Az Apple Losless Audio Codec elérhetővé teszi a CD formátum 44,1 kHz 1140 kbps átviteli sebességét. A legújabb iOS frissítéssel lehetővé vált a Tidal HiFi Masters minőség.

A Spotify Connect a világ legnagyobb zenei streaming szervize napjainkban. Mobil telefonról, vagy PC-ről vezérelheti a lejátszást a WiFi hálózaton keresztül. A Premium előfizetéssel 320 kbps letöltési sebesség mellett javíthat a hangminőségen. Mivel az alkalmazás csak vezérlő funkciót lát el, a telefonját közben a zene megszakítása nélkül használhatja hívásra, vagy más feladatokra.

Rengeteg vezérlési és zenehallgatási lehetőség Android, Google és iOS készülékeken. A szolgáltató által meghatározott minőségben hallgathat zenét. Ez a Tidal HiFi és a Qobuz esetében például 24 bit 96 kHz is lehet előfizetéstől függően. A cast funkció virtuálisan bármely mobil készüléken elérhető, és kombinálható például a Google Home hangfalakkal, vagy a Google Assistant hangvezérléssel is. Könnyen használható, rugalmas rendszer építést tesz lehetővé az otthoni WiFi hálózatán keresztül

A telefon, vagy Bluetooth kompatibilis mobil tartalmak, illetve alkalmazások által vezeték nélkül továbbított hanganyagok hallgathatók a készüléken. A Bluetooth virtuálisan minden mobil berendezésben megtalálható funkció, amelynek hangminősége az alkalmazott verziótól függ.

Vezetékes, és vezeték nélküli kapcsolat választható igénytől függően. A vezetékes kapcsolat stabilabb összeköttetést biztosít, ezért inkább ez javasolt a HD hanganyagok hallgatásához.

A Roon Ready funkció a közeljövőben várható fejlesztés. Kifinomult rendszer, amely kiváló minőséget és egyszerű használatot tesz lehetővé. DSD és PCM felskálázással javíthatja a hangminőséget akár több szobára kiépített rendszerrel, ha több Roon Ready berendezést üzemeltet.

Forrás:[https://www.primare.net]