McIntosh MC257 7-csatornás házimozi végerősítő

McIntosh MC257 7-csatornás házimozi végerősítő

Binghamtonban, szeptember 25-én a McIntosh bemutatta MC257 elnevezésű 7-csatornás házimozi végerősítőjét, ami a MC207 utódja, és az erőt és a minőséget egyesítik benne.

Az MC257-et kiemeli a McIntosh új, TripleView teljesítménymérője, amely függetlenül jelzi az erősítő három elülső csatornájának valós idejű teljesítményét. A könnyen olvasható, 15 col (38 cm) széles TripleView a McIntosh korábbi generációs, 7-csatornás házimozi végerősítőjében található egyedi mérőeszköz korszerűsített változata. Bár teljesen új kialakítású, mindhárom mutatója ugyanolyan mozgással rendelkezik, mint a McIntosh számlálók, és ugyanolyan magas szintű, mint bármelyik mérő. A TripleView a cég egyik védjegye és nagyon látványos is, ám kikapcsolható, hogy ne terelje el a figyelmünket a zenéről vagy moziról.

Az új TripleView mellett az MC257 számos más frissítést is tartalmaz. Ha csak a front és center csatornát használjuk, a leadott teljesítmény 25 %-kal nő, csatornánkénti 200 W-ról 250 W-ra. Mind a 7 csatorna használatakor mindegyik egységesen 200 wattot fog leadni. Függetlenül attól, hogy hány csatornát használunk, a 200 vagy 250 watt a 4 vagy 8 ohmos hangszórókhoz a McIntosh Dynamic Power Manager (DPM) technológián keresztül jut el. A szűrőkapacitás 20 %-kal nőtt, ami 94 %-os növekedést eredményezett, így a dinamika 1,7 dB-ről 3,3 dB-re emelkedett, és javítva az alacsony frekvenciájú teljesítményt.

Újdonság az MC257-ben az öt McIntosh Monogrammed Heatsinks is, ami fejlett, nagyteljesítményű kimeneti tranzisztorokhoz van csatlakoztatva az erősítő hatékony és csendes hűtéséhez. Ennek eredményeként nincs szükség zajos hűtőventilátorokra, amelyek zavaróan hathatnak, a csendes, speciálisan tekercselt toroid leválasztó transzformátor szintén segít ezt minimalizálni. A hangszóró csatlakozókat is frissítette a cég, hozzáadásra került a McIntosh energiagazdálkodási rendszere, amely egy meghatározott idő elteltével kikapcsolja az erősítőt, amikor nem észlelnek bemeneti jelet. Végül, az előlapot közvetlen LED háttérvilágítással látták el a jobb színpontosság és tartósság érdekében. Az MC257 olyan McIntosh technológiákkal rendelkezik, mint például a Power Guard, ami megakadályozza a túlhajtás által okozott lehetséges hangszórókárokat.

A Sentry Monitor technológia véd a rövidzárlattól azáltal, hogy kikapcsolja a kimeneti fokozatot, ha az áram meghaladja a biztonságos üzemi szintet (automatikusan visszaáll, amikor az üzemi körülmények normalizálódnak). Az MC257 sokféle módon használható: önmagában képes táplálni egy 7-csatornás házimozit, párosítható akár a McIntosh MI128 nyolccsatornás vagy az MI254 négycsatornás digitális erősítőjével, de a mozi mellett egy másik szobában nívós sztereó rendszert is képes meghajtani. Az MC257 a cégtől megszokottan most is egy polírozott rozsdamentes acél alvázon ül, és a klasszikus McIntosh kialakítású fekete üveg elülső panelt láthatjuk ismét a TripleView mérővel, megvilágított logóval, vezérlőgombokkal és alumínium tárcsákkal.

A McIntosh MC257 várhatóan októberben kerül a viszonteladók polcaira, az ára 12 000 euróról indul.

Műszaki adatok:

Forrás:[av-online.hu]