Elac újdonságok

Premier előtti Elac bemutatók

Májusban 11.-13. között Münchenben a High-End kiállításra figyel az audió világ. A nagy nevű gyártók itt mutatják be az újdonságaikat, amelyekkel az év további részében meg szeretnék örvendeztetni a rajongó táborukat. Az Elac is több újdonsággal készült, ezért akik nem tudják élőben megtekinteni, vagy meghallgatni őket, ebből a rövid ismertetőből informálódhatnak.

Vela sorozat

 

A nagy sikerű 400-as szériát fogja leváltani a Vela. A név visszautal a gyártó tengerészettel kapcsolatos gyökereire, ugyanis a latin elnevezés a vitorlázás többes száma. Az is lehetséges, hogy az elnevezés a többszörös teszt győztes előd modellek oldalvizén kíván új babérokat hódítani.

Fekete és fehér magasfényű kivitelek érkezése várható, de majd csak a nyár folyamán. Akár sztereó, akár multicsatornás rendszer építhető belőlük. A Vela FS 407 két és fél utas álló mellett a Vela FS 409 három utas verziók hivatottak az erő fitogtatására. A center Vela CC 400 névre fog hallgatni, és a háttér, vagy állványos kivitelű apróság a BS 403 típusszámot kapta. Tudnia kell, hogy a régi 400-as sorozat polc hangfala tönkre verte a kategóriája minden tagját, függetlenül annak méretétől, és gyártójától. Nem csoda, hogy rendkívüli érdeklődéssel várjuk a megérkezését.

Concentro M

A hangfal kínálat legnagyobb, és legnehezebb tagja a Concentro. Eddig egyedül állt a csúcson, de a nyáron társat kap. A kisebb testvér úgy súlyban, mint árban a fele lesz, és Concentro M névre keresztelték. A kiállításon 11:30-kor, és 16 órakor akár meg is lehet hallgatni.

 

Lehet, hogy lesz S is? A válasszal valószínűleg meg kell várnunk a következő High-End kiállítást.

Argo aktív hangfal széria

A tengerészet mítikus múltját idéző elnevezés. Argo volt a legendás hajó neve, amivel az Aranygyapjút kereste Jason. Mindig is volt aktív hangfal az Elac kínálatában, de polc méretben három-utas csak most lesz először. A hangfalakban a legújabb fejlesztésű BASH és analóg AB erősítők hajtják a drivereket oldalanként 250 watt össz teljesítménnyel. 150 W a szendvics mély, 70 W az alumínium közép, és 30 W a lágy dóm magas mögé helyezett erősítő. A mély és közép drivereket BASH végfokok, míg a magasat szigorúan analóg AB osztályú erősítő vezérli.

Az Argo B51 tervezett ára valahol 2000 dollár körül lesz. Ehhez még egy 99 dolláros Discovery Connect transmitter egységet hozzá kell gondolni, hogy rendelkezésére álljon a WiFi, Bluetooth, és persze a Discovery Spotify Connect, valamint az Airplay támogatás. A képen látható színnek még nincs hivatalos elnevezése.

Miracord 50

Ilyen volt régen

Ilyen lesz

 

Vagy ilyen

Az Elac folytatja a legendás lemezjátszóinak felidézését. Az EISA díjas Miracord 90 jubileumi kiadását sajnos kevesen engedhetik meg maguknak, de sebaj, piacon van a Miracord 70. A gyönyörűség nálunk már megtekinthető, és megvásárolható. A Miracord 50-es is szemrevaló darabnak ígérkezik, de sajnos nyárig kell a kézhez vételével várni.

A legújabb információkért figyelje a honlapunkat, vagy nézzen be a budapesti, és debreceni Szalonunkba