ELAC hangfalak és egyéb különlegességek Audio & Vision SHOW 2013 kiállításon

 Audio & Vision SHOW 2013

Annak ellenére, hogy a mobilitás, a vezeték nélküli technológia és a multimédiás eszközök minden eddiginél nagyobb térhódításnak örvendhetnek, sokan továbbra is kitartanak a klasszikus sztereó hifi rendszerek használata mellett. Ezt bizonyították a Hilton hotel Tokaj termei, melyekben az Audiophyl Kft. termékeivel találkozhattak a látogatók. Ide belépve bárki meggyőződhetett, hogy a sztereó ereje teljében van, és valódi értéket képvisel.

ELAC az Audio & Vision SHOW 2013 kiállításon

Itt a bőség zavara köszöntött minket, szinte minden irányból ELAC hangsugárzók néztek felénk. Szerencsére hangzavartól nem kellett szenvednünk, sőt! A látogatók, tekintettel egymásra, csak suttogva váltottak néha egy-egy félmondatot. Egyszerre csak egy rendszer szólt, így mindenki belemerülhetett – még ha csak néhány röpke percre is – a minőségi zenébe. Még az Audiophyl Kft. által hozott muzsikák is emelték a meghittség érzetét, többnyire nyugodtabb, vagy enyhén melankolikus darabokat tettek fel. A mellékelt képeken is jól látszik a fekete burkolatú, 360°-os szórású magassugárzójáról felismerhető ELAC FS 609 high-end hangfal. Többnyire e modell közvetítésében szólaltak meg a felvételek. A terem végében állva is remek sztereó térérzetben volt részünk, az átlagos akusztika ellenére a részletek tisztán és kiegyensúlyozottan áramlottak felénk. Persze a nagyszerű élményt lényegesen befolyásolták azok a remek kábelek és elektronikák is, melyeket a hangsugárzókhoz csatlakoztattak. A készülékállvány tetején messziről is felismerhető egy Mastersound csöves erősítő, és a gyönyörűen kidolgozott, csillogó krómburkolatával kérkedő Acoustic Solid lemezjátszó. Az állvány közepén, egy szinttel lejjebb Primare készülékek láthatóak, alkalmanként ezekről is szólt az FS 609.

ELAC az Audio & Vision SHOW 2013 kiállításon

Az Audiophyl Kft. munkatársai ügyesen berendezték a szobát, hiszen míg körbesétáltunk, minden méteren újra meg kellett állni, hogy egy pillanatra megcsodáljuk az előttünk tornyosuló műszaki remekműveket. Például az FS 400-as sorozat tükörsimára lakkozott diófa burkolata valószínűleg még azokból is elismerést váltott ki, akik saját otthonukban nélkülözik ezt a színárnyalatot. Innen továbbhaladva azonnal "belebotlottunk" egy hifi állványba, melyet telepakoltak Norma Audio elektronikákkal. A korábban általunk írt, jól sikerült teszt óta eltelt egy kis idő és most jó érzés volt újra találkozni velük.

ELAC 400-as sorozat az Audio & Vision SHOW 2013 kiállításon

A hátsó sarokban két Gamut készülék és két pár Gamut hangfal álldogált, itt kakukktojásnak számított a készülékállványon pöffeszkedő, szinten felső kategóriás Absoluta csöves erősítő.

Gamut az Audio & Vision SHOW 2013 kiállításon

A szemközti oldalon, Anglia zászlói jelölték a Cambridge Audio elektronikák asztalát, ezek itt tartózkodásunk ideje alatt nem üzemeltek. Ellenben belefülelhettünk a szoba hátsó részében lévő vadonatúj, szintén ELAC által gyártott AIR-X hangsugárzókba. Ezek különlegessége, hogy vezeték nélkül, és (ami fontosabb), minőségromlás nélkül képesek fogadni nagyfelbontású zenéket, egy médialejátszó nagyságú fejegységtől. Az igazi meglepetés akkor fogadta az Audio & Vision SHOW látogatóit, mikor ebből a szobából (Tokaj A) átfáradtak a Tokaj B helyiségbe?

ELAC és Norma Audio az Audio & Vision SHOW 2013 kiállításon

Forrás:[www.av-online.hu]