Elac Concentro

A mindig nyüzsgő High-End élet tavaszi példája, hogy megérkezett magyarországi forgalmazójához az Elac máig legnagyobb hangsugárzója a Concentro.

A figyelmes olvasóink és a kiállítás-látogatók tudják, hogy az Elac Concentro hangsugárzó „hangos” premierje tavaly az AV-Trend Show keretein belül zajlott. Már akkor lenyűgözött méretével, stílszerűen guruló hangszerkonténerben szállították, mint a nagybőgőket szokás. Monumentális, precíz és telt hangzásával kerített hatalmába, ez a prototípus, másodikként, a Bristol Show után került Magyarországra.

Elac_Concentro-doboz

Ma már tudjuk, hogy a gyártó a termékekkel kapcsolatban ad a világ összes jelentős Elac disztribútorának véleményére. Egy abszolút kifinomult Elac Concentro változat kerül gyártásba, ettől az időtől számíthatjuk a hangsugárzó világkarrierjét. Az ügyfelek és a kereskedők világszerte hízelgő véleménnyel vannak az Elac hangsugárzó gyártóval kapcsolatban. „Te vagy a legjobb”, mondják. „Miért ne bizonyítanánk be ezt, egyszer és mindenkorra, egy igazán félelmetes termékkel?” A Concentro nyomatékos válasz erre a kihívásra. A Concentro csúcs teljesítmény, a hangsugárzó fejlesztésbe beleölt több évtized betetőzése.

Elac_Concentro

A gyártócég High-End törekvései és tapasztalatai tükröződnek minden részletében. Csak egy pillantást vetünk erre a hangsugárzóra és az érzés nem kétséges – ez egy magabiztos termék a világosan megfogalmazott ambíciók megvalósítására. Ovális alakú, impozáns sziluettje, amely 1,70 méter magas, mellett a csillogó felület nagyon látványos egységet alkot. Méltóságteljes, mégis modern szobrászati teljesítménybe öntött figura. A monolitikus hangfaldoboz súlya 140 kg, szilárd alapon, egy 25 kg-os egyetlen tömb alumíniumból „kifaragott” állványon nyugszik. Az ovális kivitel gyökeresen eltért a hagyományos kabinet-tervezéstől. Az első és hátsó oldala magasfényű lakkozású, gyakorlatilag korlátlan színválasztékban készülhet. A sötét oldallapok a felfelé keskenyedő szekrény karcsú megjelenéséhez éles kontúrokat adnak.

Elac_Concentro-4

Az Elac egy termékbe konstruáltan összehozta a saját fejlesztésű részegységekben alkalmazott legendás technológiák sorát. VX-JET állítható finomhangolású magas-sugárzó, alumínium-szendvics membránok, AS-XR kúpok és hosszú-pályás lengőcsévék, lineáris akusztikai viselkedésű LLD hangszórók. Legendás technológiák bombasztikus stílusban, amelyek együttese, bizonyos mértékig eleget téve a rendkívüli akusztikus igényeknek, teljes koncentrációt biztosít a muzsika élvezetéhez.

Elac_Concentro-3

Ez egy olyan hangsugárzó, amelyet egyszerű csodálat övez, minden bizonnyal találkozik az Elac rajongók ízlésével világszerte. Ezzel az új csúcsmodellel az ELAC egyértelmű lépést tett a centenárium megünneplésére. Ami pedig minket illet: reménykedve várjuk a bejáratás 150-200 órányi idejének elteltét, tesztünk eredményéről azonnal értesítjük kedves olvasóinkat.

Elac_Concentro-2