D’Agostino „Mester” készülékek az Audiofil szalonban

Nem feltétlenül kell tájékozatlannak éreznie magát annak, aki nem tudja kapásból ki vagy mi az a D’Agostino, (nekem például mindig Gigi ugrik be róla először) azonban ha vele kapcsolatban a Krell név is elhangzik, ami bizonyára minden hifista számára ismerősen cseng, ha kedveli, ha nem, egy kicsit talán már közelebb járunk a megoldáshoz.

DanDagustino_Momentum-sztereó-integrált-erősítőDan D’Agostino – az ikonikus high-end márka

DanDagostino_MOMENTUM_Sztereó-előerősítő-elölapDan D’Agostino egy igazán legendás figura, a high-end audio egyik ikonikus alakja, aki 1980-ban alapította meg a Krell Industries nevű céget, amelynek aztán 29 évig a tulajdonosa és a vezető tervezője volt. 2009-ben azonban hirtelen eladta a részvényeit különféle befektetőknek és otthagyta Krellt. Váratlan és meglepő döntésének valódi okát akkoriban mindenki csak találgatni tudta, aztán a 2010-es CES-en végre lehullott a lepel és bemutatkozott az új Dan D’Agostino Master Audio Systems nevű cégének első készüléke, a Momentum erősítő. A Dan D’Agostino név ilyen ódon most már márkanévvé és egyben halhatatlanná is vált, a szenvedélyes alkotó pedig mindenféle kötöttségek nélkül megvalósíthatta a legmerészebb álmait, a különleges órák iránti rajongását is beleértve. Az erősítő és a mostani Lifestyle nevű high-end all-in-one készülék semmivel össze nem téveszthető kivezérlés mérője ugyanis úgy néz ki, mint az 1775-ben Párizsban alapított Breguet óráscég jellegzetes órái, beleértve az alapító által tervezett különleges óramutatót is.

 

DanDagostino_MOMENTUM_Sztereó-előerősítő-insideD’Agostino  zsenialitása

Az újdonsült, mégis óriási tapasztalatokkal rendelkező gyártót és készülékeit érthető módon a bemutatkozás legelső pillanatától kezdve óriási érdeklődés övezte, a különféle magazinok és blogok pedig egyöntetűen arról írtak, hogy a zseni most majd minden kötöttségtől és kompromisszumtól mentesen megmutathatja, mit tud valójában. Saját cége élén a közel három évtizedes high-end tapasztalattal rendelkező Dan D’Agostino valóban hatalmas kreativitással látott munkához, így a Master Audio Systems választéka folyamatosan bővült és napjainkra már három különféle sorozatba rendezve nem kevesebb, mint 10 modellből áll.

 

Ismerje meg D’Agostino high-end erősítők kompromisszumok nélküli világát!

A már többször említett kompromisszum mentesség a D’Agostino erősítők minden ízében megnyilvánul. Ebben a világban, vagyis a high-end erősítők felsőbb szegmensében már tényleg minden egyes apró alkatrésznek és részletnek óriási jelentősége van, mivel a különféle ezoterikák közti néha mindössze csupán leheletnyi különbségek akár banálisan jelentéktelennek tűnő részleteken is múlhatnak. Éppen ezért kell mindennek a lehető legmagasabb minőséget képviselnie, és mindenre óriási figyelmet kell fordítani. Ezen kategória másik fontos jellegzetessége a különösen nagyvonalú, a spórolást hírből sem ismerő anyaghasználat, ami óriási és dög nehéz készülékeket eredményez, ám a D’Agostino elektronikák még ebből az erős mezőnyből is kitűnnek. A Momentum és a Progression sorozat készülékeinek házait ugyanis már nem is lemezekből vagy lapokból, hanem vastag, esztergált alumínium és réz tömbökből állítják össze, az integrált/előerősítőket pedig különálló, egyedi megoldásként a vaskos talpukba épített tápegységekkel látják el.

DanDagostino_MOMENTUM_Lifestyle-Erősítő

DanDagostino_MOMENTUM_Sztereó-Végfok-frontIsmerje meg a D’Agostino család többi tagját is!

A Momentum sorozat integrált erősítőt, sztereó illetve monoblokk kivitelű végerősítőket, lemezjátszó előerősítőt, valamint a már említett Lifestyle nevű hálózatos lejátszóval egybeépített erősítőt tartalmazza. Az erősítők alá ezen felül egy vaskos alumínium állványt is kínálnak, ami masszív kialakítása révén jól elbírja a több mint 40 kilót nyomó készülékeket. A végerősítőkre szakosodott Master Power család sztereó illetve 2.1 és 3.1 csatornás készülékekből áll, melyek teljesítménye szerény 300 Watt (8 Ohm) csatornánként, a tömegük ugyanolyan tetemes, mint a Momentumoké, a kialakításuk azonban némileg visszafogottabb, ha úgy tetszik, hétköznapibb.
Végezetül a harmadik Progression sorozatban jelenleg csak egyetlen típus található, mégpedig egy kereken 56 kilós mono végerősítő, 8 Ohmon 500 W, 4 Ohmon 1000 W, 2 Ohmon pedig 2000 W teljesítménnyel.

Hol találhatja meg a D’Agostino erősítőket?

A forgalmazó partnerek kiválasztásánál igazi maximalistaként Dan D’Agostino természetesen a legmesszebbmenően figyelembe veszi szakértelmet, a bemutatásai körülményeket és az egyéb képviselt márkákat. Így esett hazánkban az Audiofil Szalonra a választásra, ahol valóban korrekt körülmények között, McIntosh és Audio Researck elektronikák között, valamint Sonus Faber hangsugárzók közreműködésével tekinthetők és hallgathatók meg a monumentális D’Agostino erősítők, melyek közül az első darabok már meg is érkeztek a Mártírok útjára.

Forrás:[hifipiac.hu]