Cambridge Audio Minx Xi – a jövő hifije?

Cambridge Audio Minx Xi – a jövő hifije?

A Cambridge Audio Minx sorozata újabb érdekes készülékkel bővült. Legfrissebb termékük, a Minx Xi egy erősítő, internetes rádiótuner, és D/A konverter, egyetlen pici készülékházba összezsúfolva.

Cambridge Audio Minx Xi

A Minx Xi egyértelműen a modern hifis igényeknek próbál megfelelni, és első ránézésre úgy tűnik, ez sikerült neki. Tervezői a jó ízlés határain belül használtak polírozott elemeket; csupán az előlapot díszíti magasfényű felület. Emellett a készülék meglehetősen kompakt, mindössze 27 cm-es szélességével és 5,8 kg nettó súlyával – látszólag – nemigen veszi fel a versenyt a klasszikus hifi elektronikákkal.

Cambridge Audio Minx Xi

Mégsem kell szégyenkeznie a Cambridge Audio újoncának, legalábbis a termékadatok igen bíztatóak. A szerény méretű eszközbe 300 wattos tápegységet sikerült beszerelni, nem is beszélve a színes csatlakozási lehetőségekről. A hátoldalon találunk 1 db S/PDIF koaxiális, 1 db optikai, továbbá két USB és 2 db analóg sztereó bemeneti csatlakozót. Mobiltelefonok, tabletek vagy notebookok jelének fogadására segítség lehet egy kiegészítő 3,5 mm-es analóg Jack aljzat, és a fejhallgatósok is jól járnak az előlapi kimenettel. Az Ethernet aljzat sem maradt ki, emellett jókora WiFi antenna árulkodik a Minx Xi egyik alapvető funkciójáról.

Cambridge Audio Minx Xi hátlap

Közel 20000 online rádióállomást streamelhetünk a Cambridge Audio új kütyüjével, emellett a készülék beépített médialejátszója számos fájlformátum lejátszására képes, konkrétan: MP3, AAC, WMA, Apple Lossless, AIFF, Ogg Vorbis, FLAC, és WAV, mindezeket maximálisan 96 kHz/24 bites mintavételezéssel. A minőségi hang érdekében dupla Wolfson WM8728 D/A konverter chipeket alkalmaztak, egyet a jobb, és egyet a bal csatornára. A lejátszási információk, aktuális források és a hangerő egy távolról is tisztán olvasható, pontmátrix kijelzőn jelennek meg. Az internetes zenehallgatás mellett szintén hasznos, hogy okostelefon vagy tablet tulajdonosok ingyenesen letölthetnek egy vezérlő alkalmazást, amellyel WiFi alapokon is irányíthatjuk a hifi rendszerünket.

Cambridge Audio Minx Xi

A Minx Xi beépített sztereó erősítőt is tartalmaz, 40 W (8 Ohm) csatornánkénti teljesítményével jó partnere lehet állványos hangfalainknak. Ha ez a teljesítmény esetleg nem elég (vagy éppen a szobánk mérete megkíván némi plusz basszust), segítségünkre lesz egy aktív mélysugárzó kimenet, melyre ízlésünknek megfelelő mélynyomót köthetünk.

A Cambridge Audio Minx Xi már az itthoni forgalmazó kínálatában is megtalálható, de pontos fogyasztói áráról egyelőre nincs információnk. Gyakorlati tudására hamarosan visszatérünk egy részletes teszt keretein belül!

Forrás:[www.av-online.hu]