Cambridge Audio AXC35 Whathifi bemutató

A karcsú és minimalista versenyző egy igazán kompetens CD lejátszó.

A Cambridge Audio AX szériáját a piac leginkább megfizethető kategóriás igényeinek kielégítésére szánták. A Cambridge Audio AXC35 tényleg kedvező áron kapható, de ettől még az elvárásokat teljesítenie kell. A versenytársak közül talán ha ketten indítanak versenyzőt ebben az árkategóriában, azok is drágábbak. Mivel nekünk nagyon tetszett az AXA35 sztereó integrált erősítő (a bemutató fordítását itt olvashatja), kíváncsian várjuk, hogy miként teljesít majd a hozzá javasolt CD lejátszó?

AXC35 Whathifi 1

Akik rendszerben gondolkodnak, az AX széria vékony készülékei ideális választások lehetnek. Megjelenésben és színben is egymásnak vannak teremtve. Annak ellenére, hogy nem szoktuk javasolni a készülékek egymásra helyezését, a mindössze 7,5 cm magas AXC35 jól mutat az AXA35 alatt. Egyforma visszafogott, céltudatos esztétika mindkettő.

A minimalista tervezés nem csak a front panelen, de a távvezérlőn is megtapasztalható. A kis egység úgy néz ki, mint egy DVD lejátszó távvezérlője, amiről néhány gomb hiányzik. Ha a felső burkolaton végig húzza az ujját, még a kihagyott gombok helye is érezhető. A pontmátrix kijelzője stílusban megegyezik az erősítővel. CD Text megjelenítés nincs, de ez ebben az árkategóriában elnézhető.

 

AXC35 Whathifi 2

A hátlap csatlakozó kínálata átlagos. Az analóg kimenetek mellett koaxiális 75 ohmos csatlakozó található, ha külső DAC felé szeretné a jelet elvezetni. Az olcsóbb AXC25 CD lejátszóhoz képest ez a kimenet a legfőbb különbség.

Optikai kimenet, és USB port nincs rajta, mint az összehasonlításnak használt Marantz CD6006 UK Edition CD lejátszón, de úgy véljük, a Cambridge Audio minden szükséges alapfeltételt biztosított a rugalmas rendszerbe illesztéshez.

A hang:

AXC35 Whathifi 3

A meghallgatást Hans Zimmer Angels & Demons című szerzeményével kezdtük. A 160 BPM ritmusban felépített muzsika basszusa és kórusa nyílt, a hangszerek elkülönülnek egymástól, a textura jó. A dob hangja rétegezett, a visszafogott cselló kíséret együtt fut a ritmussal. A dinamika megfelelő minden tartományban. Az album következő száma a God Particle. A Cambridge Audio AXC35 figyelemre méltó módon megőrzi a ritmust a gyorsabb részeken is, elegendő csillogást adva az ütős hangszereknek a magas tartományban, ami a férfi énekhangot hivatott kísérni.

Prince & The NPG’s 1991-es albuma a Diamonds And Pearls. A Thunder című első számtól kezdve az utolsó Live4 Love-ig kiváló teljesítményt nyújtott a lejátszó, minden akadályt jól vett. Az AXC35 legnagyobb problémája csak az, hogy egy kategória győztes készülékkel hasonlítjuk össze.

Amikor Aerosmith 2005-ös albumát, a Rockin’ The Joint-ot hallgatjuk, Steven Tyler énekhangja több finomságot mutat, és Joe Perry játéka is dinamikusabb a Marantz-on lejátszva. A Walk This Way is izgalmasabb. Néhány évvel ezelőtt az összehasonlítás nem lett volna tisztességes, mert a Marantz akkor még sokkal drágább volt, de az eltelt évek alatt az ára most közelebb került az AXC35-höz, szinte egy kategóriának nevezhetők.

Ítélet:

A Cambridge Audio egy vékony, elegáns CD lejátszót épített, amely tökéletesen illeszkedik az AX széria kínálatába. Kellően tiszta és részlet gazdag a hangja, hosszan hallgatható, és helyén van az ára. A 2019-es díjnyertes lejátszóval összehasonlítva kicsit alulmaradt, de ennek ellenére teljesen elfogadható ajánlat. Nem lehet kérdés a választás akkor, ha egy olyan készüléket keres, ami beilleszkedik a szoba látványába, és nem uralni akarja azt. A Cambridge Audio AXC35 egy stabil, pénztárca barát, jó választás.

Az értékelés eredeti nyelven:

AXC35 Whathifi itelet

Pontozás:

AXC35 Whathifi pontozas

Forrás: Whathifi.com

Fotók: Cambridge Audio

  1. január 20

Műszaki adatok: Cambridge Audio AXC35