Bemutatkozik az Aurender

Bemutatkozik az Aurender

Az utóbbi tíz évben több vállalat szerzett világhírt a számítógépes zenehallgatás minőségének fejlesztésében, mígnem akadt egy, amelyik ki merte jelenteni azt, hogy a számítógép nem zenehallgatásra való. Szlogenjük szerint: …”Jobb hangzást szeretne számítógépéből? Cserélje le Aurenderre!”….

Az Aurender Inc. South-Korea, kiváló minőségű music server és streamer készülékek gyártója, szenvedélyes mérnökök és technikusok csapata. Céljuk, innovatív termékekkel gazdagítani a modern zenehallgatás minőségét szem előtt tartók táborát. Az Aurender a szakma és a felhasználók által nagyra-becsült, kiváló minőségű audio termékeket épít az audiofilek részére és a zene szerelmeseinek egyaránt, akik szeretnék élvezni a működési kényelmet, az egyszerűséget és a kiváló hangminőséget.


Az Aurender céget Harry Lee nagy teljesítményű zenei szerverek és audio lejátszók gyártására 2011-ben alapította. Az Aurender termékeket Koreában fejlesztik és gyártják, a kapcsolási rajz tervezéstől a késztermék-gyártásig mindent „házon belül” végeznek. A terméktervezési labor és a marketing részleg az USA-ban, Kaliforniában található.

Egy számítógép, annak számtalan funkciója (multi-szenzoros hardver függelékek, videokártya, hangkártya, billentyűzet, egér, SCSI, USB, PCI, VGA port, stb.) és az operációs rendszer szoftverének célja, egyértelműen a számítógép működtetése. Az operációs rendszert különféle folyamat kezelésére tervezték, a webböngészőktől, a közösségi médiáktól, a grafikus és multimédiás alkalmazásoktól a szoftverek telepítéséig és a frissítésekig, célja, hogy minél többféle módon szolgáljon minket. Egy laptop vagy egy számítógép, mivel milliónyi számítási ciklust navigál, rengeteg elektronikus problémát generál az operációs rendszer alprogramjainak kezelésekor, sőt a háttérben futó alkalmazások esetén is. Sajnálatos módon mindez beleavatkozik a zenehallgatás minőségébe, következésképpen egy számítógép nem dedikált zenei szerver az audiofilek számára.

 

Az Aurender, felismerve a piac lehetőségeit, több kiváló hangzású modellt konstruált. Ezek mind elegáns kialakítással, gyönyörű megjelenéssel büszkélkedhetnek, a teljes vezérléséhez kényelmesen használható funkciókkal rendelkeznek. Az egyes termékcsoportok felhasználás módja, a funkcionalitás és a logikus illeszkedés szerint többféle osztályba soroltak.
Eszerint választhatunk egybeépített hálózati lejátszóval egybeépített zenei szervereket, amelyek digitális futóművek. Második kategória ezek előerősítővel kombinált változatai. Harmadikként a zene szerver, + hálózati lejátszó, + DAC és előerősítő kategóriája említhető. A legteljesebb szolgáltatást a fent említett funkciókon kívül a CD-lemezeket rippelő készülékek nyújtják. A termékcsoportokon belül többféle tároló kapacitást (2, 4, 6, 12 TB) választhatunk.

Aki gyakran használ átlagos kvalitású számítógépet az tisztában van annak korlátaival, lassúságával, hogy milyen sok időbe telik némely művelet végrehajtása. Ez jelentősen csökkenti a zenehallgatással töltött időt. Egy Aurender kiváló alternatíva, a lassú számítógép kiváltására. A zenei gyűjteményt több TB kapacitású belső merevlemezen tárolhatjuk, amelyet a lejátszó áttölt egy beépített 120GB műveleti SSD memóriába lejátszás előtt. A 120 GB SSD átmeneti memória alkalmazása megszünteti egy NAS és/vagy USB külső tárolókról való lejátszás során fellépő folyamat kihagyási (drop-out) problémákat. A nagy teljesítményű USB Audio 2.0 kimenet, illetve a koaxiális SPDIF kimenet ultra alacsony jel/zaj viszonyt garantál. A legtöbb szolgáltatást nyújtó – a CD-lemezeket rippelő készülékek – lehetőséget adnak saját gyűjteményünk digitális tárolására és lejátszására. A zenei gyűjtemény kezelése és az új muzsikák felfedezése a Tidal, vagy Qobuz (előfizetős) szolgáltatás igénybevételével kényelmes és gyors az Aurender Conductor App használatával. A kodekek szempontjából jellemző a DSD (DSF, DFF), WAV, FLAC, ALAC, APE, AIFF, MP4 formátumok kezelése.

Az Aurender Conductor Application alkalmazás az Aurender összes zenei szerverének használata esetében egy táblagépet sokoldalú felhasználói felületté tesz. Segítségével hozzáférhetünk az Aurender szerver összes beállításához és funkciójához. Az alkalmazás számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével a nagy felbontású zene gyűjtemény böngészése és lejátszása könnyen elvégezhető. Kettő előfizetéses streaming-szolgáltatás, a Qobuz és a Tidal, be van ágyazva a Conductor App alkalmazásba, lehetővé téve az egyszerű hozzáférést millió nagy felbontású zenei albumhoz. A streaming szolgáltatásokban található tartalomra mutató linkek hozzáadhatók a fő fájlkönyvtárhoz, megkönnyítve ezzel a kívánt sorrendű tartalom egy helyen történő összeállítását. Az Aurender Conductor felhasználható mind IOS, mind Android platformon, így a felhasználók elérhetik kedvenc zenéjüket az Apple iPad és Android telefonok vagy táblagépek segítségével.

Tehát: hogyan lehet elérni a számítógépes zenehallgatástól jobb hangminőséget? Cseréld le a gépet egy Aurender hálózati lejátszóra!