Audiophile Szalon hírek

Audiophile Szalon hírek

…”A mezőgazdaságot idén két csapás is érte. Az egyik az aszály, a másik a muszáj”… mondotta volt kedvenc humoristánk Hofi Géza. Miért jutott ez eszünkbe? Mert a szakmát és az audio-rajongó zenekedvelőket már másfél éve a koronavírus hatása csapásként érinti. Alkatrész ellátási gondok miatt akadozik a termelés, a szállítási időpontokra nem lehet mérget venni, szerencse, hogy tervezni a home-office keretén belül is lehet. Feltéve, hogy a mérnökök számára rendelkezésre áll az adott vállalat összes dokumentációja, kisebb-nagyobb horderejű új termékre lehet számítani. Majdnem fél évig csend volt, most szinte egyszerre jelennek meg az újdonságok. Vegyük sorra!

Az Elac hangsugárzó gyártó megjelenteti az Uni-Fi Reference sorozatát. Az Uni-Fi 2.0 modelljeinek sikerére és teljesítményére alapozva az Uni-Fi Reference nem pusztán ráncfelvarrás, hanem ár-kategóriáján belül, a teljesítmény és stílus meghatározója kíván lenni.

Az audiofilek számára a jó megjelenés ugyanolyan fontos, mint a jó hangzás. Az Uni-Fi Reference több szempontból tükrözi az átalakítást. A kabinet teljes körű merevítést kapott, amely lehetővé teszi, hogy erősebb hang impulzusok mellett sem növekszik a hangszekrény rezgési szintje. Három, alumínium membrános, öntött kosárral rendelkező hangszóró került beszerelésre minden frekvencia-tartományhoz. A közép-tartomány lesugárzását teljesen új hangszóró végzi, ezzel az Uni-Fi Reference valóban lépést vált a magas kategóriás hangzás felé.

Az újonnan kifejlesztett mély-hangszóró jobb linearitást és jobb alacsony frekvenciájú energia tömeget nyújt bármely korábbi Uni-Fi hangszóróhoz képest. Az egy darabból álló, exponenciális felületű, alumínium fáziskúppal ellátott membránnal és egy nagy, hátsó szellőző nyílással kiképzett mágnessel szerelt mély-hangszóró nem fog csalódást okozni. A referencia minőségű basszus-reflex nyílások a jobb dinamikai leképezés érdekében alacsonyabb zajszintet és erősebb kimeneti teljesítményt tesznek lehetővé.


A crossover harmonikus hangzásra tökéletes harmóniára készteti az Uni-Fi Reference három egyedi hangszóróját. A továbbfejlesztett keresztváltó segítségével a három hangszóró úgy hangzik, mintha egy lenne.

A Primare kiadja a népszerű NP5 Prisma hálózati lejátszó módosított változatát NP5 Prisma MK2 típus megjelöléssel. A kicsi méretű készülék feltűnés nélkül integrálható bármely audio-rendszerbe. Az NP5 Prisma MK2 mindazon funkciókkal rendelkezik, amelyeket a díjnyertes Prisma-kompatibilis modellek kínálnak. Teljes hálózati lejátszó-technológiát biztosít gyakorlatilag minden digitális bemenettel rendelkező komponens számára, mind sztereó, mind többcsatornás, legyen az Primare vagy egy másik márka.

Az új modell kifejlesztését előre hozta az AKM chip-gyártó tűzvész okozta megsemmisülése, ami hosszú távú zavart okoz nemcsak az NP5 Prisma tervezésében, de a többi hálózati-DAC termék előállításában is. Annak érdekében, hogy továbbra is elérhetővé tegyék az egyik legnépszerűbb, alacsonyabb árfekvésű modellt, beszereztek egy könnyen elérhető chip-et és átalakították az áramköröket. Az új modellben fenntartják az eredeti NP5 Prisma teljesítményét, sőt lehetővé tették az MQA átvitelt, amely az eredeti chip esetén nem volt lehetséges.

Minden szolgáltatás és funkcionalitás változatlan maradt, a Spotify hifi és a Tidal Connect várhatóan ezen a nyáron csatlakozik a már rendelkezésre álló átfogó csatlakozási és vezérlési funkciók listájához, beleértve az AirPlay 2-t, a Bluetooth-ot, a beépített Chromecastot, a Roon Ready-t és még számos egyéb funkciót. Az NP5 Prisma MK2 az eddiginél jobb, univerzálisan használható hálózati lejátszóvá válik.

A Sonus faber örömmel jelenti be elismert Lumina kollekciójának folytatását két új modell hozzáadásával.

A Lumina II gazdagítja a két-utas hangsugárzók kínálatát, tökéletes megoldást biztosítva egy kisebb hang-rendszer számára, miközben a nappali helyiséget meg tudja tölteni helyes hangzással.

A Lumina V modell a kollekció új zászlóshajója, karcsú hangszóró nagy teljesítményű és gazdag az új elektroakusztikai megoldásokban. Nagyobb hangsúlyt és dúsabb tartalmat biztosít.

Az új Lumina II állványos és a Lumina V álló hangsugárzók esetében mindkét modell megtartja a korábbiak minimalista kialakítását, miközben kielégíti a nagyobb helyiségek teljesítmény igényét. A Sonus faber olasz kézműves hangsugárzó-gyártó előtérbe helyezi a zenét és annak helyes reprodukcióját, de különleges érzékenységgel viseltetik a kézműves fa termékek iránt és tiszteletet tanúsít a szépség iránt. A Sonus faber a márka hangok és az anyagok segítségével mesél. Minden Sonus faber termék, legyen az múltbéli, jelen idei vagy jövőbeli, képes elvezetni a hallgatót a hosszan tartó hagyományok, az olasz kultúra és a kézművesség világába. A Lumina modellek premiere jelenti az egyszerű, kiegyensúlyozott kombinációt, bevezetésükkel a cég találkozni kíván egy még szélesebb közönséggel, akiknek nagyobb a teljesítmény igénye.

 

A Lumina modellek célja összekapcsolni a világot, megosztani a teljes érzékszervi élményt a Voice of Sonus faber tapasztalatai alapján. Az új Lumina modellek fenntartják a korábbi modellek tervezési egyszerűségét, amelyben a minimalista szemlélet és az esztétikai stílus minden részlete vonzóvá teszi a terméket mind vizuálisan, mind akusztikailag.

Örökölve az Aurender egyedülálló identitását, a következő generációs termékek az N30SA és N200 modellek, első pillantásra azonnal láttatják a jelentős jelenlét érzetet, az eleganciát és sugallják a kényelmet. A vizuálisan könnyen megkülönböztethető design formai tényezője a széles, színes LCD kijelző, amelyet először az A30 és N20 modelleken láthattunk. Ebben a formában egy vizuális metafora arról, hogy mire számíthatunk szónikusan.

Az N30 audiofil lényege a belső „szépségében” is rejlik. Az N30SA empirikus következetességgel magához veszi az N20-on először feltárt hardver- és áramköri topológiai újításait. Az N30SA túlmutat az N20-on a zaj és a jitter csökkentése, a megnövekedett dinamika és az audiojel kompromisszumok nélküli tisztasága tekintetében.

Az N30SA két különálló készülékből áll, amelyeket két kábel köt össze. A különválasztott tápegység a fő készülék ellátásához minden energiát szolgáltat. Itt található a HDD/SSD tároló és a rendszer vezérléséhez kapcsolódó összes áramkör. Az audio-box az SPDIF hangkártyát tartalmazza, minden digitális kimeneti protokollal és az OCXO órával. Mindkét készülékház 10 mm vastag külső burkolattal rendelkezik, amelyek hatékony EMF-pajzsot képeznek, valamint anti-rezonáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az audiofil világban az elkülönített kialakítás a csúcskategóriára jellemző. Az N30SA modell esetében azonban nem csupán egy puszta látvány stilisztikai gesztus. A tápfeszültség-box 1,5 m-re kell legyen az audio-boxtól, ami jelentősen csökkenti a fizikai zaj okozta hamis szennyezés lehetőségét és az elektromágneses kölcsönhatást. De, ami ennél is fontosabb, hogy a váltakozó áramú lineáris tápegység tiszta áramforrást biztosít az audio-box táplálásához. Amellett, hogy a váltakozó áramú zajokat kívülről eltávolítja azáltal, hogy tiszta egyenáramot biztosít, eltávolítja az Ethernet kábeltől származó külső zajt.

Az új N200 mérföldkő az Aurender zenei szervereinek és streamer készülékeinek folyamatosan bővülő kínálatában. A kivételes hangteljesítmény, egyedülálló funkciókészlet és eladási ár kombinációja nagyon kívánatossá teszi az N200-at. Az N200 egy újabb ugrás a hangteljesítményben. A frissítés és a fejlesztés állomásait végignézve az N200SC egy teljesen új, alacsony fogyasztású Intel négymagos processzort, alacsony zajszintű lineáris tápegységet és megnövelt rendszer révén a memória nagyobb pontosságot biztosít a digitális fájlok és adatfolyamok kibontása számára.

A fizikailag nagyobb, valamint sportos kivitelű 6,9 hüvelykes színes LCD kijelző magabiztos megjelenést kölcsönöz. A legújabb generációs Audio Class 2.0 USB és koaxiális digitális kimenetek, a duplán izolált gigabit-képes Ethernet port és szuper kondenzátor bankos, szünetmentes tápegység (UPS) a kiváló jelfeldolgozás alapja. A kibővített belső zenei könyvtár tárolási kapacitása két felhasználó számára is hozzáférhető. A kettős HDD/SSD tálcák lehetővé teszik az igényeknek leginkább megfelelő meghajtó típus és kapacitás telepítését.

Az összes Aurender terméket exkluzív alkalmazás, az Aurender Conductor vezérli, amelyet egyaránt iPad, iPhone, Android készülékekkel történő vezérlésre terveztek. Az N200 előnye, hogy az összes szükséges technológia – ami a fájlok kiszolgálásához vagy a zene streaminghez szükséges – egy komponensbe épül be. Ez a megközelítés magas szintű működési stabilitást, megbízhatóságot és kiszámíthatóságot, kiváló hangminőséget és felhasználói élményt eredményez