Audio-Technica újdonságai

Audio-Technica újdonságai

A müncheni Show alkalmával egy ma élő legenda mutatkozott be, új köntösben. Ne is találgassunk, hogy mit lehetne bemutatni a híres japán gyártó részéről, mert az vagy fejhallgató vagy hangszedő. Természetesen kitettek magukért és a teljes gyártási palettát bemutatták, de a kiállítási installáció fő vonzereje az AT-OC9X jelzésű negyedik generációs hangszedő, amely most öt változatban lesz elérhető.

Az Audio-Technica AT-OC9X hangszedő a ma legismertebb hangszedőcsalád. Az első generációs AT-OC9 még 1987-ben került piacra a jelenlegi a negyedik verzió. A hangszedők főként a lemezjátszótű metszésében és csiszolásában különböznek. Az OC9XEB Bonded Elliptical tűt kapott, az AT-OC9XEN a Nude Elliptical tűt használja, az AT-OC9XML Microlinear metszésű tűvel szerelt, míg az OC9XSL és XSH változatok egy speciális Line Contact metszésű tűvel vásárolhatók.

Az AT-OC9X hangszedőcsalád minden változata kettős mozgó tekerccsel rendelkezik, a bal és jobb csatorna hangjelét nagy pontossággal elválasztva reális sztereó kép és széles frekvencia átvitel érhető el. A két „olcsóbb” modell alumínium tűszárral és neodímium mágnessel ellátott kobalt és vas ötvözetéből álló kombinációval növeli a tekercsek réseiben koncentrálódó mágneses mezőt, megnövelt mágneses energiát ígér. Az ML, SH és SL jelzésű modellek a még jobb felbontás érdekében bór-tűszárral rendelkeznek. Egy AT-OC9 hangszedő a mozgó tekercsesek világába mindig a tökéletesség szimbóluma.

Az Audio-Technica bemutatta az új AT-LH hangszedő befogó shell sorozatát is, amelynek tagjai tökéletesen együttműködnek az új AT-OC9X hangszedőkkel. A Head-shell három változatban kapható: alacsony, közepes és „nagy” súllyal, a választott opció azonban nem befolyásolja az árat.

Az Audio-Technica nyitott környezetet és informális kultúrát kínál minden érdeklődőnek, új ötleteket ösztönöz és segít abban, hogy a valódi lehetőségeket felismerjük. A vállalat szakemberei és a kijelölt szakkereskedők technikai támogatást és segítséget nyújtanak az ügyfeleknek az esetleges hibakeresés, a „diagnózis” felállítása és a megoldások keresésében. Az internet korában ritkaság számban menő, papír alapú katalógusuk ma is olyan részletes tájákoztatást és tudástárat nyújt, amit több szakkönyvből összeollózva szerezhető csak meg.

Műszaki adatok: