A McIntosh három újdonsága

A prémium kategóriát 65 éve uraló McIntosh három új komponens elektronikai készüléket mutatott be. A C2600 elektroncsöves előerősítőt, az MP100 lemezjátszó előerősítőt, és az MVP901 audio-video lejátszót. Mindegyik készülék a kategóriája legjobb bemutatójára képes, a legendás McIntosh Reference System sorozat része.

McIntosh C2600 elektroncsöves előerősítő, tervezett szállítási határidő 2016. augusztus

 

 

A két sikeres elődmodell, a C2300, és C2500 elektroncsöves előerősítők minden előnyös tulajdonságát beépítették a C2600 készülékbe. A már jól bevált analóg elektroncsöves előerősítő kivitelezésében kiegészült egy digitális szekcióval. A C2600 16 bemenetével virtuálisan minden analóg és digitális forrás kezelésére képes. Három szimmetrikus és négy aszimmetrikus bemenete mellé dedikált mozgó mágneses (MM) és mozgó tekercses (MC) lemezjátszó bemenetekkel rendelkezik. A digitális rész 3 optikai, 2 koaxiális, egy USB, és egy MCT McIntosh Exkluzív bemenetet kínál. Három szett szimmetrikus és aszimmetrikus kimenettel csatlakoztathatható a rendszer végerősítőihez. A C2600 32 bit/384 kHz DSD DAC egységet tartalmaz, amely képes a DSD64, DSD128, DSD256 mellett a DXD 352,8, és DXD384 kHz formátumok kezelésére is. A fejhallgató kimeneten a Headphone Crossfeed Director (HXD) ad új dimenziót a hangzásnak. A Pass Thru funkciónak köszönhetően akár házimozi rendszerbe is integrálható.

McIntosh MP100 lemezjátszó előerősítő, tervezett szállítási határidő 2016. augusztus

 

 

Az MP100 a McIntosh első dedikált lemezjátszó előerősítője. A készülék az újdonsült és a z „örökifjú” vinyl-szerelmeseknek biztosítja a legmagasabb szintű bemutatót. Az MP100 testre szabható mozgó mágneses (MM) és mozgó tekercses (MC) bemeneteket kínál. Hat különböző beállítás választható bemenetenként, emellett szimmetrikus, és RCA kimenetek állnak rendelkezésére. Optikai, koaxiális, és USB digitális kimenetein a mono kapcsoló igazi unikum, ha „régi vágású” lemezeket szeretne lejátszani zajmentesen. Az MP100 több módon is rendszerbe integrálható. Azok számára, akik régebbi típusú előerősítőt használnak a rendszerükben, kiváló fejlesztés amely a lemezjátszó csatlakoztatást biztosítja. Házimozi rendszert használók számára is kiváló, mivel nem kell teljes méretű készüléknek helyet szorítani a vinyl hallgatásához. Ha megfelelően konfigurált konverziós programot használ, az MP100 USB kábellel a számítógéphez csatlakoztatva, képes a hanglemez zenei anyagának digitalizálására és így magas hangminőségű fájlok létrehozására egy merevlemezen. A 24bit/96 kHz fix kimeneti formátum a lemez hanganyagának teljes dinamikáját képes egy audio-fájlba konvertálni. A digitális rész túlvezérlés elleni védelme képes megóvni a hangfalakat a lemez túl nagy hangerejű részleteitől. Igen kompakt készülék a maga 3 inch magasságával, és 11,5 inch szélességével. Kiváló, kompakt méretű rendszer építhető vele, ha MXA70 integrált erősítőhöz, MHA100 fejhallgató erősítőhöz, és MB50 hálózati lejátszóhoz csatlakoztatja. Emellett természetesen a standard méretű rendszerekben is kiválóan helytáll, és megjelenésében harmonikusan illeszkedik bármely McIntosh készülékhez.

McIntosh MVP901 audio-video lejátszó, tervezett szállítási határidő 2016. augusztus

 

 

Manapság a BluRay-lejátszók egyre több házimozi rendszernek részei. A McIntosh MVP901 több éves fejlesztés végeredménye. Képes az alacsony felbontású jelektől kezdve az 1080p anyagokig mindent 4K Ultra HD felbontásra felskálázni, így új életet lehel az eddigi filmgyűjteményünkbe. Kompatibilis az MX122 és MX160 házimozi processzorokkal. A beépített Dolby True HD, és DTS HD Master Audio dekóderek a nézőt helyezik az akció központjába. Az MVP901 emellett támogatja a legújabb objektum bázisú 3D audio formátumokat, mint például a Dolby Atmos, DTS:X, és az Auro–3D, amelyek a magasság érzésével egészítik ki a térhangzást. Korlátozás nélkül támogatja a 3D BluRay formátumokat, emellett ultra gyors lemezkezelést garantál. Többféle szín, és kép beállítással egyéni ízlés szerint módosíthatja a megjelenítés stílusát. A kimagasló képminőség mellé kivételes hangzás párosul, mivel a CD SACD, és DVD-Audio lejátszáskor 8 csatornás 32 bit/192 kHz DAC négyszeres szimmetrikus feldolgozás móddal állítja elő a HiFi hangzást. A multi csatornás hanganyagok lejátszásához a HDMI kimenet alkalmazható. Tripla lézer egység egy optikába építve olvassa a különböző lemez formátumokat. Három USB porton keresztül játszhat le videó, és hanganyagokat külső memóriáról. BD-Live, és hálózat lejátszás funkciók a vezetékes internet kapcsolaton keresztül alkalmazhatók.