Wadia 151 PowerDAC mini DAC-os sztereó erősítő teszt – Audio & Vision Online

A miniatűr amerikai űrhajó.

Régóta vártuk már, hogy megérkezzen szerkesztőségünkbe az aprócska, mindössze 2,72 kg-os Wadia készülék. Ebben a miniatűr amerikai űrhajóban helyet kapott egy D-osztályú erősítő és egy D/A konverter is. A gyártó high-end termékekről lehet ismerős számunkra, ám ezt a készüléket igen kedvező áron vásárolhatjuk meg a forgalmazónál. Vajon képes lesz-e ennyi pénzért meglepni minket a furcsa öszvér?

Wadia 151 PowerDAC mini DAC-os erősítő

A Wadia 151 PowerDAC mini készülékháza négyzet alakú, 20×20 cm-es alapterületű, mely mellé majdnem 7 cm-es magasság társul. Az előlapon találhatjuk a kijelzőt és a nyomógombokat, bár innen csak az alapfunkciók érhetőek el, a teljes értékű kezeléshez szükségünk van a távirányítóra is.

Wadia 151 PowerDAC mini DAC-os erősítő

Gyárilag kiváló minőségű tüskékkel szerelték fel a talpait, így nekünk erre már nem kell külön költenünk, ez mindenképp megérdemel egy jó pontot! Nagyon örültünk a szabványos C15-ös IEC csatlakozónak és annak is, hogy szép számmal akad digitális bemenet is az erősítőnkön: két koaxiális, egy-egy Toslink és USB csatlakozó található a készülék hátulján. Örültünk volna egy analóg bejáratnak is, de sajnos az nem kapott helyet a készüléken (igaz több hely sincs már rajta). A DAC chip minden bejövő jelet felskáláz 24 bit/384 kHz-re, de fogadni csak 24/192-es anyagokat tud, illetve USB-n keresztül 24/96-ot.

Wadia 151 PowerDAC mini DAC-os erősítő hátlap

A D osztályú erősítő a gyári specifikáció szerint 8 ohmon 25 W leadására képes, 4 Ohm-on 50 wattot ad présel ki magából, ami a méreteit figyelembe véve igen szép teljesítmény. Annyira szép, hogy nehezen akarjuk elhinni, de a bekötés után mindenre fény fog derülni. A kisméretű hátlapon éppen elégséges a rendelkezésre álló hely, minden kábelt könnyedén a helyére tudunk dugni, bár villás csatlakozót nem ajánlunk hozzá. Kizárólag fekete színben vásárolható meg a készülék, melynek háza alumínium, ahogyan a távirányító is, bár ezen találunk műanyag betéteket is. Folytatás…..

Forrás:[www.av-online.hu]