Új Cambridge hangfalak érkezőben

Az új Aero BMR membránnal.

Aero névvel debütált a Cambridge Audio legfrissebb hangsugárzó családja, melyből hifi és házimozi rendszer egyaránt építhető. A hamarosan itthon is kapható Aero hangfalak többek közt természetes színekkel és speciális hangszórókészlettel igyekeznek kilógni a sorból.

Cambridge Audio Aero 2 állványos hangfal

A Cambridge Audio a közelmúltban sok energiát fektetett helytakarékos, kompakt rendszereibe, és úgy tűnik, megérte fáradozni. A mini rendszerekhez kifejlesztett BMR technológiájú hangszóró annyira bevált, hogy immár hagyományos, fadobozos hangfalnál is alkalmazzák. Valamennyi Aero szériás modell BMR magassugárzóval büszkélkedhet, melynek fő előnye, hogy viszonylag kis felületről képes rendkívüli szórástartományt produkálni.

Amennyiben kétcsatornás hifi rendszert szeretnénk építeni, alkalmazhatjuk az Aero 2 állványos hangfalat, vagy tágasabb szobákba annak padlón álló nagy testvérét, az Aero 6-ot. Előbbi kétutas, utóbbi két- és félutas kialakítású. Mindkét hangfalat basszreflex nyílás segíti a mélyhangok reprodukálásában. A lukak az előlapra kerültek, ami különösen azoknak jó hír, akik kénytelenek a dobozokat hátfalhoz közel elhelyezni. Az Aero 6-os modell erősített talpazaton nyugszik, jobb stabilitása és a nemkívánatos rezgések elnyelése érdekében hangfaltüskét is mellékelnek hozzá. Az Aero 2 és az Aero 6 terhelhetőségét egyaránt 25-től 120 W-ig terjed, azonban míg a kisebbik 40, addig a nagyobb modell egészen 30 Hz-től képes megszólalni.

Cambridge Audio Aero 3 háttérsugárzó

Azoknak is tartogat megoldásokat az Aero família, akik nem zenehallgatásra, hanem házimozi rendszerépítésre törekednek. Nekik szánták az Aero 5 centersugárzót, az 500 W teljesítményű Aero 9 mélyládát és az Aero 3 háttérsugárzót. Utóbbi érdekessége, hogy csak 2 db 85 mm-es BMR hangszórót szereltek bele, melyek a specifikáció szerint 80 Hz-től 22 kHz-ig képesek megszólalni. Az Aero 3 extrája (amellett hogy falra szerelhető), hogy nem csak bipól, hanem duál monopól rendszerként is használhatjuk. Erre szolgál a dupla hangfalkábel aljzat. Igény esetén ráköthetjük a házimozi erősítő surround és surround back kimeneteire. Ezután az előre néző hangszóró az oldalsó háttér, a másik pedig a hátsó háttér csatornát fogja közvetíteni.

A Cambridge Audio Aero hangfalak fekete és dió színben kaphatóak.

Forrás:[www.av-online.hu]

Cambridge Audio Aero 9 mélyláda