Sonus faber Sonetto beharangozó

Sonus faber Sonetto beharangozó

A Sonus faber t egy olyan ember alapította, aki egyszere volt szerelmese a muzsika természetes hangjának, és a kézzel megmunkált fa gyönyörű megjelenésének. A Sonus faber nem pusztán hangfalgyártó, ők szívesebben nevezik magukat hangszer építőnek.

„35 éves történelme során a Sonus faber folyamatosan fejlődött, de az alapító eszméhez mindig hű maradt. Küldetésünknek tekintjük, hogy Itália gazdag történelmét, a kimagasló minőségű kézimunkát és a legújabb fejlesztésekkel ötvözve olyan hangfalakat alkossunk, amelynek természetes hangjába az érzelmek teljes átélése mellett lehessen belemerülni. A Sonus faber új Sonetto nevű sorozata is pontosan megfelel a hagyományos irányelveinknek. Kifejezi honnan jöttünk, és hogy hova tartunk.”

Az új széria nyolc modellt kínál. Sonetto VIII, Sonetto V, és a Sonetto III álló hangfalak, A Sonetto II és Sonetto I állványos hangfalak, a Sonetto Center II és Center I, valamint a sokoldalúan használható Sonetto Wall alkotják. Multicsatornás házimozi, vagy 2-csatornás sztereó zenehallgatáshoz is alkalmazhatók.

A projekt:

A Sonus faber az új sorozatának fejlesztését és gyártását is Vicenzában a cég központjában végzi. A széria minden tagja megfelel a szigorú környezetvédelmi előírásoknak. Az új technológiák fejlesztése, a hangszórók és a kabinet hangolása, a teljes gyártási lánc felügyelete rendkívül egyszerű így, hogy minden házon belül történik.

Paolo Tezzon, Sonus faber R&D manager

„A Sonetto szériát legszívesebben demokratikusnak nevezném, mivel a lehető legmagasabb hangminőség kategóriát képviseli egy rendkívül költség hatékony csomagban.”

A Sonetto sorozat a magasabb szériák néhány fejlesztését örökölte. Ilyen design elem például az Olympica kézzel varrott valódi bőr felső része. Szintén a felsőbb kategóriából származik a „Voice of Sonus Faber” DAD (Damped Apex Dome) magas sugárzó, valamint a természetes membrán anyagú közép, amit eddig csak az Olympica, a Homage, és a Reference sorozatokban volt látható.

A végletekig elmentünk azért, hogy a zene szerelmeseinek ebben a kategóriában is meg tudjuk mutatni mit jelent a „Made in Italy”. Első pillantásra megérti milyen sok hozzáadott értéket tartalmaz a csomag.

A „Made in Italy” nem ár növelő tényező, sokkal inkább jelenti a garantált minőségű kivitelezést és párba válogatást a gyártás során.

A formatervezés:

Livio Cucuzza vezető formatervező

A Sonetto minden ikonikus Sonus faber elemet tartalmaz. Természetes hang, természetes anyagok, lant forma, kimagasló olasz kézimunka, és modern technológia ötvözete. A széria gyártásának minden munkafázisát Vicenzában végzik. A letisztult forma elegáns fa mintás kabinetben öltött alakot.

A front panel átmenet nélküli egységet alkot az íves oldallapokkal. Ezt a látványt egészíti ki a felületkezelt alumínium keret. Az alumínium részek és a bőr fedlap a széria minden tagján végig vonuló látvány elem, ami optikailag összeköti a rendszer tagjait. A down fire reflex lefelé irányuló kicsatoló csövek a hangfalak elhelyezését egyszerűsítik, mert azok így nem érzékenyek a falhoz közeli elhelyezésre.

A Sonus faber meg van róla győződve, hogy a Sonetto sorozat úgy esztétikailag mint hangzás tekintetében új szabványt állít a kategóriában.

Elektronikus akusztikus megoldások:

  • Paracross Topologia a keresztváltóban
  • DAD (Damped Apex Dome) magas sugárzó, amely eddig csak a magasabb Reference, Homage és Olympica sorozatokban volt látható
  • Voice of Sonus faber kategóriás középsugárzók szabad levegőn szárított cellulóz pép membránnal
  • A wooferek Sonus faber saját fejlesztésű alumínium ötvözet kosárral, és membránnal ultra gyors feszes mélyhang tartományt állítanak elő

Rendelhető színek:

  • Matt fehér
  • Zongora fekete
  • Wood

Tervezett fogyasztói árak:

Piaci bevezetés tervezett időpontja:

  • Európa 2018.július vége után
  • Amerika 2018.augusztus vége után

A kereskedő ország általános forgalmi adójának függvényében 8-10 százalék eltérés is lehet.

Az árváltoztatás jogát a gyártó és az importőr fenntartja