Primare NP5 Prisma MCU frissítés

Primare NP5 Prisma MCU frissítés

Korrekciós frissítést tett közzé a Primare NP5 Prisma készülékekhez április 29.-én a gyártó. A sietség oka az volt, hogy a legutóbbi frissítésben olyan problémát fedeztek fel, amely az MCU processzor hosszú távú stabilitását befolyásolja, és ezt azonnal orvosolniuk kellett.

Az OTA frissítés megoldja a problémát. Az új MCU szoftver csökkenti a flash memória terhelését, ennek köszönhetően az RS232 kapcsolat folyamatosan stabil marad.

A frissítés nem állítja alapállapotra a hálózat beállításokat, azaz nincs szükség a Google Home ismételt használatára. Ám a felhasználói beállításokat, mint például az Audio Settings alapállapotra kell állítani ahhoz, hogy a változás életbe lépjen. Ezt követően ismét be kell állítania az egyéni preferenciáit az Audio alpontban. Ilyen jellegű beállításokra a későbbi frissítések esetén már nem lesz szükség.

A gyártó ezúton is elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért, egyben köszönetet mond azoknak a felhasználóknak, akik észrevételeikkel segítették a rejtett probléma feltárását! Enélkül a megoldás nem születhetett volna meg ilyen gyorsan. Ha bármilyen kérdése merül fel a Prisma használata során írja meg angolul az info@primare.net címre, vagy küldje el magyarul az info@audiofil-szalon.hu címre, és továbbítjuk a gyártó felé.

A sikeres frissítés után a következő vezérlő alkalmazásban ellenőrizhető változások lépnek életbe:

Az Information menüben a Firmware versions alpontban

  • MCU v1.41 (a korábbi firmware verzió száma v1.40 volt)
  • Streaming v12074 (ugyanaz maradt, ami korábban is volt)

CAST v1.36 (ugyanaz maradt, ami korábban is volt)