McIntosh C2700 csöves előerősítő és DSD DAC

McIntosh C2700 csöves előerősítő és DSD DAC

A McIntosh, az otthoni szórakozás és minőségi hangzás presztízs szintű képviselője 70 éve képviselteti magát a világban, idén augusztus 15-én Binghamtonban mutatta be új, C2700 típusú csöves előerősítőjét.
McIntosh C2700

A McIntosh C2700 a népszerű DA1 digitális audio moduljának utódjára, a DA2-re épül, ami kibővített képeségekkel rendelkezik. A DA2 7 digitális bemenetet kínál, beleértve az DA1-en található összes csatlakozót (2 koaxiális, 2 optikai, 1 USB és 1 MCT), valamint egy HDMI ARC-t. A C2700 képes szabályozni a tv hangerejét, ha a CEC kommunikáció aktív az előerősítőben és a tv-ben is. A DA2-ben található új HDMI (ARC) szolgáltatások mellett az USB-bemenet a DSD lejátszását DSD512-re növelte, szemben az DA1 DSD256 korlátjával.

A DA2 egy következő generációs, audiofil minőségű, Quad-Balanced, 8 csatornás, 32 bites digitális/analóg átalakítóval (DAC) működik, koaxiális és optikai bemenetei akár 24 bit/192 kHz-ig is képesek digitális zenét dekódolni a nagyfelbontású audio lejátszáshoz. Végül a DA2 rendelkezik egy exkluzív MCT-vel, amely biztonságos DSD kapcsolatot kínál az MCT sorozat SACD/CD játékosainak bármelyikével, hogy a lehető legjobb hangminőséget biztosítsa az SACD-k nagyfelbontású formátumához.

Analóg téren a C2700 9 bemenettel rendelkezik. 3 pár RCA, 4 pár XLR csatlakozóval, valamint 1 MM és MC áll a vinylrajongók rendelkezésére. Az összesen 16 bemenetével a C2700 gyakorlatilag végtelen számú csatlakozást kínál a jelforrásokhoz. A C2700 kettős alvázának kialakítása az analóg és a digitális szakaszokat elkülönítve tartja a jelek sérülésének megakadályozása érdekében.

A kimenetek között találunk 3 RCA és XLR, plusz 1 rögzített RCA aljzatot, a mély- és a magas hangszabályozók 2 dB-es lépésekben állíthatók be. A 6,3 mm-es fejhallgató csatlakozót a McIntosh High Drive erősítője táplálja, amely szinte bármilyen fejhallgatót képes meghajtani, a személyes konfiguráláshoz a Crossfeed Director (HXD) funkciót aktiválhatjuk. A C2700-at zökkenőmentesen integrálhatjuk házimozi rendszerbe is, a McIntosh komponensek be- és kikapcsolhatók, míg az adatportok távirányító parancsokat küldhetnek a csatlakoztatott forráskomponensekhez.

A C2700 is az időtlen McIntosh stílusjegyeket hordozza, fekete üveg előlappal és közvetlen LED világítással, kék műszerekkel, forgógombokkal, megvilágított logóval, alumínium oldallapokkal és polírozott, rozsdamentes acél alvázzal. A 6 vákuumcső pedig az előerősítő tetőlapján, üveglapon keresztül látható.

A McIntosh C2700 már most megrendelhető, a szállítás várhatóan 2019 szeptemberében kezdődik az Egyesült Államokban és röviddel azt követően a világ többi részén. Várható ára kb. 3,4 millió forint lesz.

Műszaki adatok:

Forrás:[www.av-online.hu]