Hírek – Porondon a Sumiko három új hangszedője

Hírek – Porondon a Sumiko három új hangszedője

A Sumiko három új hangszedőt és egy új lemezjátszótűt hozott a világpiacra, amelyek tovább bővítik a vállalat csúcskategóriás audio-kollekcióját. A márka bemutatja a Blue Point No. 3 magas és alacsony kimenettel is egyaránt készülő hangszedőit, amelyek a méltán híres Blue Point No. 2 helyébe lépnek, valamint az új, limitált kiadású Celebration 40 hangszedőt a Sumiko fennállásának negyvenedik évfordulója tiszteletére. Az új modellek alkalmasak minden új vagy meglévő lemezjátszó frissítésére. Ezek mellett egy új RS78 RPM tű a sellakk lemezek rajongóinak ad választ régóta felmerülő igényeire.

 

40 éven keresztül a Sumiko a legkiválóbb csúcskategóriás audio-termékeket hozta Észak-Amerikától, Európán keresztül, Ausztráliáig a világ 135 országába. A Sumiko, a kezdetektől fogva, gondosan kiválasztott, hasonló gondolkodású hifi-exportőri partnereket keresett és talált. Jelenleg referencia minőségű prémium audio-rendszerek összeállításához készíti termékeit.

A Blue Point hangszedők évtizedek óta nagy értékű része a Sumiko választékának, megbízhatóan teljesítik a hallgatók elvárásait. Minden egyes darab kézzel készül Yokohama városában, Japánban. Rendkívül sok meghallgatási teszt alapján választják a legkiválóbb anyagokat, amelyeket kombinálva a hangszedők teljesítményt nyújtanak. A gyártást évtizedeket átívelő kézműves gyakorlattal mesterek végzik, szemmel tartva a precizitást és a minőséget. A Sumiko ma büszke tagja a McIntosh Group-nak.

Az új Blue Point No. 3 (high) és a Blue Point No. 3 (low) hangszedők váltják a Blue Point No. 2 modellt. Hasonló alacsony rezonanciájú hangszedő-testtel és tűrögzítő-blokkal rendelkezik, mint a nemrégiben frissített mozgó mágnes (MM) vonal többi eleme. A Blue Point 3. minden eddiginél hatékonyabban képes elzárni a generátort a mechanikai rezgésektől. Az eredmény egy megfizethető mozgó-tekercses (MC) kialakítás, amely páratlan részleteket és sztereó hang-színpadot eredményez. A Blue Point No.3 High (magas kimeneti jelű) modell folytatja a Sumiko sikertörténetét a megfizethető, nagy teljesítményű MC-hangszedők piacán, amelyek kompatibilisek bármely MM phono-előerősítővel.

A Blue Point No. 3 Low (alacsony kimeneti jelű) hangszedő a Sumiko legkedvezőbb árú, de magas hangteljesítményű mozgótekercses hangszedője, amely tökéletes társként szolgál a legtöbb nagy teljesítményű phono-előerősítőhöz. A tűhegy látható és pontosan pozícionálható a lemez barázdája fölé. Hangszín-egyensúlya rendkívüli, alapvetően tónus-gazdagságot mutat, anélkül, hogy feláldozná a zenei részleteket és a felbontást. Példaértékű a hangszínpad fókusza és a csatornák elválasztása, csakúgy, mint azon képessége, hogy koherens konzisztenciát tartson fenn, amely a muzsikát egészként reprodukálja.

Az új, korlátozott példányszámban kiadott Celebration 40 hangszedő a Sumiko fennállásának negyvenedik évfordulója tiszteletére jelent meg, ez a díjnyertes Pearwood Celebration II legújabb fejlesztése. A Celebration 40 most ugyanazt a szilárd, ultra-kis tömegű 75μm x 2,5μm Microridge tűt tartalmazza, mint a vállalat zászlóshajója, a Palo Santos Presentation.

A Microridge profilú tű feltáró hangzási tulajdonságokat mutat, ha a legapróbb részletekről és a térbeli leképezésről esik szó. Az alkalmazott boron tűszár biztosítja a hibátlan energiaátadást a tűtől a tekercsekig. A működés mechanikai alapja egy egyedülállóan megmunkált „bölcső”, melyben a hangszedő generátorrendszere van beépítve. A szilvafából kialakított hangszedő-test a Celebration tervezés szellemét idézi. Hangzásában tartja a tisztaságot és a pontosságot a Sumiko hangszedők legigazabb szellemiségében.

A Sumiko első speciális – a 78 RPM fordulatú, normál barázdás sellak lemezekhez készített – lemezjátszó-tűje igazi csemege. Kedvezve a korai hanglemez felvételek rajongóinak, ez a tű lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy normál barázdás, 78-as fordulatú lemezeket játszanak le anélkül, hogy károsítják a hanglemez fizikai tulajdonságait. Az RS78 felszerelhető a Rainier, az Olympia és a Moonstone mozgó mágnes hangszedőkre, lehetővé teszi a három fantasztikusan jó minőségű hangszedő tulajdonoságainak kiemelését, a hangzási könnyedséget és a lejátszás biztonságát. Az RS 78 megfelelően követi a barázda falait ezáltal csökkenti a lemezgyűjtemény károsodásának kockázatát.

Az új termékeket a hivatalos Sumiko disztribútornál és a márkakereskedőknél lehet megvásárolni.