CXA 80 az új jövevény első percei

Megérkezett szalonunkba a legújabb Canbridge Audio CX A80 integrált erősítő

Egy erősítő, amin már az első pillantásra is látszik, értő kezek alkották. A Cambridge Audio tulajdonosai előnyben vannak, mert a cégnél dolgozik egy nagyon elkötelezett csapat, akik szívügyüknek tekintik mindazt ami kikerül a kezük alól.

A szál-csiszolt, lebegő hatású előlapja, a könnyen olvasható kijelző sugallja a beltartalom minőségére való ráfordítást.

A 2×80 Watt teljesítményre képes A/B osztályú erősítő tápegysége, mint első lépés gondoskodik a hangzás energikusságáról. Az alacsony fluxusú toroid transzformátor és benne alkalmazott egymástól elkülönített tekercsek javítják a teljesítményt.

A Cambridge Audio CX A80-at az alapoktól kezdve úgy tervezték, hogy a beépített digitális-analóg átalakítás képességeivel megfeleljen a mai kor zenehallgatási igényeinek is. Az egyesek és nullák halmazából a Wolfson WM8740 DAC chip 24 bit/192 kHz-es mintavételezése a hangzás új dimenziói építi fel. A digitális jelátalakítást szem előtt tartva két optikai bemenet, koaxiális digitális bemenet és egy aszinkron USB audio csatlakozó fogadja a forráskészülékek jeleit. Játszhat zenét közvetlenül a PC-ről vagy Mac-ről. Külön megvásárolható BT100 Bluetooth (dongle adapter) segítségével közvetlen okos-telefonról vagy tablet-ről hallgathatunk zenét a népszerű Spotify, Deezer vagy YouTube és egy sereg más tartalom szolgáltatót.

Az analóg jelforrásokra egyforma súllyal gondoltak a tervezők, legyen az szimmetrikus XLR vagy RCA bemenet és a hozzájuk tartozó válogatott alkatrészekből készült analóg fokozat.

A CX A80 használata során sok örömet okoz. Már az első bekapcsolás utáni néhány taktus elhangzásakor jön a meglepetés. Bármi legyen is a forrás, a CXA80 új mélységeket és részleteket fed fel és lehetővé teszi, hogy újra felfedezzük kedvenc zenéinket. A továbbiakról az elkövetkező időben részletes teszttel számolunk be.

Specifikáció