Cambridge Audio DacMagic 200M bemutató Whathifi

Dacmagic 200m whathifi kezdokep

A Cambridge Audio DacMagic 200M folytatja a varázslatot.

A gyártó zászlóshajó DAC kategória all inclusive nyaralást kínál, repülőjeggyel, étkezéssel, szállással, kirándulással, sőt korlátlan fagylalt fogyasztással. Annak ellenére, hogy már szinte elfelejtettük milyen érzés így nyaralni, tény, hogy ez a digitális analóg konverter bárkinek megfelelhet, aki megfizethető, jól felszerelt, sokoldalú készüléket keres a rendszerébe.

Dacmagic 200m whathifi bemenet kijelzes

A DacMagic 200M minden zenei forrást tud fogadni amit aktuálisan birtokol, vagy tervezi, hogy birtokolni fog. Két optikai és koaxiális bemenetet kínál CD lejátszók, játék konzolok, vagy BluRay lejátszók részére, de USB-B bemenete is van földelés kapcsolóval, a PC vagy laptop csatlakoztatására. Azok számára pedig akik a kényelmes vezeték nélküli csatlakozást kedvelik telefonról vagy táblagépről, a beépített aptX Bluetooth áll rendelkezésére. A hátlapon található RCA és XLR kimenetek rugalmas rendszerbe illesztést tesznek lehetővé. A front panel 6,3 mm-es fejhallgató kimenete egyéni zenehallgatást biztosít. Itt A/B osztályú erősítést alkalmaztak, amely a kimeneti impedancia csökkentésével nagyobb teljesítményt, és alacsonyabb torzítást ígér. Határozott előre lépés az elődmodellhez képest.

Dacmagic 200m whathifi hatlap csatlakozok

A nagyfelbontású fájl támogatás bőven meghaladja azt, amire a legtöbb felhasználónak szüksége lesz. A B-típusú USB bemenet 32 bit 768 kHz PCM, és DSD512 DSD-ig mindent támogat, ami több, mint a kereskedelmi forgalomban beszerezhető formátumok felbontása. Az optikai és koaxiális bemenetek 24 bit 96 kHz, illetve 24 bit 192 kHz jelek fogadására képesek. Ahogy a DAC gyártók folyamatosan fejlesztenek, a belépő kategóriás eszközökben is egyre gyakoribbak lesznek ezek a felbontás értékek.

Ami a Cambridge Audio DacMagic 200M-et kiemeli az átlagból, az MQA technológia natív támogatása. Képes dekódolni és lejátszani a nagy felbontású Tidal Master anyagokat is. Ez jó hír az előfizetők számára, mert egyre több tartalom érhető el 24 bit 96 kHz formátumban.

A felépítés:

Dacmagic 200m whathifi formatum kijelzes

A Cambridge DAC homlokzatának teljes jobb oldala az audió jel formátumának kijelzésére szolgál. A mintavételezési frekvenciák ‘44,1 kHz’, ’48 kHz’, ’96 kHz’ egészen ‘192 kHz’-ig a hagyományos értékek, de a DSD LED kiegészítés, és az MQA LED kiegészítés is megtalálható rajta. Mozgalmas esztétika, de könnyen értelmezhető. Az előlapon be/kikapcsolás, forrás választás, hangerő és szűrés mód választó gomb található. A felépítés okosan van kidolgozva, akár kézzel is könnyedén kezelhető, sőt csak így lehet, mert távirányító nem jár hozzá.

A DAC architektúra duál mono elrendezésben használja az ESS Sabre chipeket. Csatornánként külön egység dolgozza fel a jelfolyamot, így javul az áthallás csillapítás. A Cambridge Audio DacMagic 200M teljesítménye igazodik a gyártó CX és Edge sorozatú készülékeihez. Jellegzetesen Cambridge hang, amely sima, telt tonalitás, nyílt kifejező hangzás jellemez.

A 200M-et Macook Pro B típusú USB kimenetéhez csatlakoztattuk, és elindítottuk az Arab Strap Fable Of The Urban Fox (16 bit 44,1 kHz) című számát. Azonnal lenyűgözött minket Aidan Moffat költői történet mesélés módja, ami az előadó védjegye. A DAC nem csak az összetéveszthetetlen skót akcentusát, de az előadás pontos ritmusát is visszaadja.

A középtartomány egyértelmű, amit a texturált akusztikus dallam jól példáz. Mindezt gazdag ütős mélyek festik alá. A bevezető basszus telt és buja, kellemesen kicseng belőle a magas tartomány. Ahogy a hangszerek betöltik a teret mutatja, hogy a DAC elegendő átvitelt és koherenciát mutat a pontos ábrázoláshoz.

Ólafur Arnalds Spiral (Sunrise Session) (24-bit/96kHz). Csodálatosan jeleníti meg a húrok textúráját és a dinamika változásokat. Nem homályosít el semmit, szépen lovagolja meg a dallam hullámait. A csendesebb részeken megmutatja a kecsességet, a hangosabb részeken pedig a tekintélyt.

A dinamikus részletek mögött ott van a ritmikus koordináció, amitől az előadás módja zenei lesz. Ezt nagyra kell értékelni egy komponensben, hiszen műfajtól függetlenné teszi. A Cambridge igen jól teljesít Beethoven Piano Concerto 5 Op73 “Emperor” Adagio (MQA, 24-bit/96kHz), de akár Drake’s What’s Next (24-bit/88.2kHz) című számán is.

Elegendő mértékű betekintést ad a nagyobb felbontású felvételekbe is. DSD64 formátum Stevie Wonder Too High című száma például tele van szikrázó részletekkel.

A felbontás skála másik végén a Bluetooth zenék gyakran kevésbé jól szólnak a vezetékes kapcsolatokhoz képest. Annak ellenére, hogy érzékelhető némi romlás, igen jó, sőt példaértékű volt amikor egy Samsung Galaxy S21 telefonnal párosítottuk. A prezentáció módja tiszta, nyílt, és kellemes, nagyjából mindent felvonultat, amit egy ilyen jellegű készüléktől várni lehet.

A Cambridge három szűrésmódot kínál. Fast, Slow és Short Delay. A különbségek nem hatalmasak, de mégis módot adnak a testre szabásra. Mi a Short Delay beállítást választottuk, a három közül ez tetszett a legjobban, de érdemes kísérleteznie velük.

A hasonló árú Chord Mojo erős versenytárs ebben az árkategóriában. Előnye, hogy akkumulátoros és hordozható, de hiányzik belőle a Cambridge sok funkciója. Ritmikában talán pontosabb, de nem éri utol a 200M lenyűgöző sokoldalúságát

Ítélet:

A Cambridge Audio DacMagic 200M a gyártó legújabb modellje, amely folytatja az előd modell örökségét. Az előd modell 1996-ban a What Hi-Fi díját is elnyerte. A 200M 25 év után számos evolúciós lépéssel előrébb tart, de szerencsére nem tévesztette szem elől azt a bemutatás módot, amivel ismét a legjobbak közé került a kategóriájában. A DacMagic 200M egy tehetséges, sokoldalú előadó, nyugodtan megvásárolhatja.

Az értékelés angolul:

Dacmagic 200m whathifi ertekeles

Pontozás:

Dacmagic 200m whathifi pontozas

Forrás: Whathifi.com

2021 október 5

Műszaki adtok: Cambridge Audio DacMagic 200M