Az Audiophile Szalon megnyitotta debreceni bemutatótermét

Az Audiophile Szalon megnyitotta debreceni bemutatótermét

Kis lépés egy kereskedőnek, nagy lépés a kelet-magyarországi hifirajongóknak

Debrecen szívében, a Kossuth és Batthyány utcák sarkán álló épületben, egészen pontosan a Batthyány u. 2 alatt nyitotta meg új üzletét az Audiophile Szalon.

Audiophile-szalo-debrecen-2

Az új bolt ugyan egy sétáló utcáról nyílik és a szomszédos Kossuth utcán sem lehet a közelben megállni, de azért annak sem kell aggódnia, aki autóval érkezne. A Szent Anna utca felől elérhető egy jókora parkoló, aminek az egyik gyalogos kijárata épp a Batthyány utcára, szinte pontosan az új üzlettel szemben nyílik.

Audiophyl-debrecen_Névtelen_panorámafelvétel2

Az új helyen két bemutató helyiség, egy sztereó igényekre berendezett és egy házimozi rendszerek bemutatására is alkalmas várja az érdeklődőket. Ám ennél sokkal izgalmasabb, hogy az üzletben a szokásos, nagy tömegeknek is eladható portéka helyett kifejezetten a csúcskategóriára koncentrált a csapat.

Audiophile-Szalon-Debrecen_sonus

A sztereó szobában a Sonus faber vadonatúj Tradition Line hangfalai várnak, McIntosh és Audio Research elektronikákkal. A moziszobában a Primare és a Cambridge Audio elektronikái sorakoznak, ELAC és Sonus faber hangfalak között.

Audiophile-Szalon-Debrecen_mozi

Az előtérben pedig egy picit szerényebb, de még messze nem kommersz hangfalak és elektronikák sora áll. Akad itt pár Audio Analogue és Cambridge Audio készülék, és még több Sonus faber illetve ELAC.

Audiophile-Szalon-Debrecen_nagyszoba

Ottjártunkkor az üzlet már teljesen berendezve várta a vásárlókat, a raktárkészletet pedig szinte teljesen feltöltötték. Épp csak néhány kábel érkezését várta a boltvezető. Igaz, csak egy rövid látogatásra, pár fotó elkészítésének erejéig tértünk be, azt azért így is felmértük, hogy a boltvezető régi motoros, alaposan felkészült. Tehát, még ha nem is vár ránk 7 szoba, úgy, mint a pesti boltban, a debreceni bemutatóterem is remek kiszolgálással vár.

Audiophile-Szalon-Debrecen_Primare

“Audiophile Szalon hálózat”?

Talán elsőre nem tűnik nagy dolognak, de hazai viszonylatban szokatlan, merész lépés egy kereskedőtől a második üzlet megnyitása. Magyarországon eddig nem ez volt a szokás. A high end-del foglalkozó cégek inkább csak egy saját boltot vagy bemutatótermet üzemeltettek. A vásárlóik pedig, ha nem épp a közelben laktak, akkor utazhattak át a fél országon. Vagy bízhattak benne, hogy van egy közelebbi viszonteladó, akinél szintén meghallgathatják a kiszemelt terméket. Ez viszont a gyakorlatban csak bizonyos érték alatt működik. Vagyis a sokmilliós hangfalakat és elektronikákat ritkán találjuk meg bárhol máshol, mint az adott márka vezérképviseleténél. Ilyenkor pedig hiába is mondogatjuk, hogy az ország két legtávolabbi pontja között is csak pár óra az út autóval, azért mégis csak kényelmetlen lehetett eddig Debrecenből Pestre menni egy Sonus faber vagy McIntosh meghallgatásáért. Egyetlen üzlet megnyitásával, most kelet-magyarország jelentős részéhez került sokkal közelebb az Audiophile Szalon és annak márkái: Sonus faber, ELAC, Cambridge Audio, Primare, McIntosh, Audio Research és még további sok, csúcskategóriás gyártó terméke.