A McIntosh felfedezése 1. rész

A McIntosh felfedezése 1. rész

Mi kell egy McIntosh készülék megépítéséhez?

Tapasztalat, és szenvedély. Ezek együtt alkotják a „Legendás hangzást”.

Magasan képzett szakember gárda tervezi és építi a világ legelismertebb audió berendezéseit. Több mint 70 év gyakorlatával a McIntosh a High-End audió ipar mércéje hangminőség, megbízhatóság és a szerviz terén.

Egy új McIntosh modell koncepciója hónapok, vagy akár évek fejlesztése után kerülhet gyártásba. Közben a legapróbb részletekig kidolgozzák, és folyamatosan finomítják, hogy megfeleljen a szigorú követelményeknek. A gyártásban dolgozók magas képzettsége és a gyártó gépek minősége teszi lehetővé, hogy a tervek végül kimagasló szintű otthoni audió berendezésben öltsenek testet.

Több részes cikksorozatban mutatjuk be a Céget. Pillantson be a McIntosh kulisszák mögé.

A létesítmény:

A Cég 1494-ben alakult. 1956-ban épült meg a gyár New York állam Binghamton város Chambers Street 2 cím alatt. Azóta sem változott a cím, bár az épületet már átépítették.

1964-től a 2000-es évek közepéig így nézett ki az épület.

A 2000-es évek közepén előcsarnok épült, amelyben oktató termek, hallgató szobák és iroda helyiségek kaptak helyet. Az épület megjelenése hasonlít egy McIntosh erősítőre

A McIntosh a mai napig büszke arra, hogy Made in USA termékeket gyárt.

Légi felvétel mutatja a komplexum méreteit. A hátsó részen a szerviz részleg és a raktár látható. A jobb oldali épület eredetileg nem volt része az ingatlannak, de a 70-es évek elején megvásárolta a Cég, és jelen pillanatban a tervező részlegnek ad otthont. A bal oldali épület egy ideig közös tulajdon volt egy másik céggel, amely később kivásárolta, így ma nem része a McIntosh létesítménynek.

Éjjeli felvétel az épület elejéről

A tervezési folyamat:

Az alap koncepció után a mérnökök megkezdik a tervezést. A fejlesztő részleg kidolgozza a mechanikai, elektronikai és akusztikai részleteket. Ehhez szoftveres és ipari tervező szakemberek elkötelezett csoportjára van szükség.

Több részleg együttes munkáját igényli a bonyolult folyamat

A nyomtatott áramkörök építése:

A nagy igény kielégítése érdekében saját felületszerelt áramkör építő berendezésekkel dolgoznak. A panelre először vékony forrasztó paszta réteget visznek fel, ami helyükön tartja a ráhelyezett alkatrészeket addig, amíg három korszerű Advantis és InLine gép el nem végzi a beültetés és forrasztás műveletét.

Alkatrész szalagok tartalmazzák a beültetésre váró alkatrészeket az egyik Adventis gépen

Az Adventis géppark óránként 18.000 alkatrész képesek pontosan felhelyezni a nyomtatott áramköri lapokra. Az áramköri lapok ezt követően egy speciális forrasztó gépbe kerülnek, amely 265 Celsius fok körüli hőmérsékleten megolvasztja a forrasztó pasztát, így hozva létre a forrasztási pontokat

A hagyományos, vezetékes lábú alkatrészeket másik gép ütteti be

A hagyományos alkatrészeket nagy méretű orsók tárolják, és adagolják a beültető gépbe.

Az ellenállások füzérei hasonlítanak a DNS spirálhoz

Azokat az alkatrészeket, amelyeknek formája, mérete, vagy hőmérsékletre való érzékenységük nem teszi lehetővé a gépi beültetést, kézzel építik be.

A nyomtatott áramkörök forrasztása:

A vezeték lábú alkatrészeket hullámforrasztó gép forrasztja be a nyomtatott áramköri lapokba. Pumpával áramoltatja a megolvadt forrasztó anyagot a gép, amely hullám formájában éri el az áramköri lapot, innen ered a technológia elnevezése.

A gép minden alkatrészt egyszerre forraszt be

Az automatizált gyártási folyamat mellett is sok olyan alkatrész tartalmaznak a készülékek, amelyeket kézzel kell behelyezni, és beforrasztani

Mindenki, aki kézi forrasztást végez a gyártásban, magas szintű továbbképzésen vesz részt, amelyből vizsgázni kell. Csak ez garantálhatja a magas minőséget.

A forrasztó pákák szabályzott hőmérsékleten üzemelnek

A forrasztó anyag ólommentes, mindenben megfelel a nemzetközi előírásoknak.

Folytatás itt………