A high end kategóriában is aktív a Pioneer

Mostanság több ízben is láthattuk a nagy múltú Pioneer újbóli kacsingatását a sztereó világ felé. Ezúttal egy manapság rendkívül népszerű, számukra még kiaknázatlan területet céloztak meg, így létrehozták első DAC-kal egybeépített fejhallgató erősítőjüket.

Pioneer U-05 néven került a boltok polcaira a készülék, mely minden szükséges komponenst tartalmaz ahhoz, hogy gond nélkül kiszolgálja a ma kapható hifi fejhallgatók döntő hányadát. A szálcsiszolt alumínium előlappal felvértezett, viszonylag testes készülék maradéktalanul meghajtja a 16 és 600 Ohm közötti impedanciájú fejhallgatókat.

Emellett csatlakozókkal is gazdagon felszerelték: számítógépes USB, digitális koaxiális, optikai és AES/EBU bemenetek közül válogathatunk. A termék szabályozható feszültségű, vonalszintű, RCA és szimmetrikus kimenetekkel is rendelkezik, melyeknek köszönhetően sztereó előfokként is alkalmazható.

Az előlapon három fejhallgató csatlakozót láthatunk, a Neutrik gyártmányú, hagyományos 6,3 milliméteres Jack mellett szimmetrikus aljzatok is kínálkoznak. Az U-05 belsejében dupla 8 csatornás Sabre DAC található, mely 24 bit/384 kHz-es felskálázásra is képes, támogatja a DSD-fájlok lejátszását, profi időzítésének köszönhetően pedig abszolút jittermentesen üzemel.

A Pioneer U-05 már az itthoni márkaboltokban is kipróbálható és megvásárolható 249 900 forintért, így aztán komoly versenytársnak számít a már általunk is bemutatott OPPO HA-1 fejhallgató erősítő mellett.

Forrás:[www.av-online.hu]

Specifikáció