Van den Hul – The Ultimate USB A-B összekötő kábel

Ahogy egyre több streaming-audio (ez egy új kategória!) termék lát napvilágot egyre fontosabbá válik a kiváló jelvezetés az USB „A-B” kommunikációs vonalon. A már évtizedek óta piacvezető kábelgyártó márkától megszoktuk, hogy nem beszélnek a levegőbe. Nem kábelkonfekcionáló üzemről, hanem komoly fejlesztő és gyártóbázissal rendelkező cégről lévén szó a VDH cég két év kutatást szentelt a digitális jelvezetésben annak érdekében, hogy a lehető legjobb USB-kábelt konstruálja ebben az árkategóriában. A VDH cég megvizsgálta, hogy mi lehet hatással a digitális jelek áramlására és hogyan lehet optimalizálni a gyártást a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Ennél a speciális jelátvitelnél is az a fontos, hogy a vezeték ne álljon a jel útjába.

A – The Ultimate USB A-B összekötő kábel piacra kerülése már az új arculat megjelenése jegyében történt. Az új csomagolási kivitel és a brosúrákon lévő szlogen „kapcsolat a technika és érzelem között” az új arculatot tükrözik. Az Ultimate USB-kábel rendelkezésre áll: 1,0 m, 1,5 m, 2,0 m, 2,5 m, 3,0 m, 4,0 m és 5,0 m hosszban.

A „The Ultimate” USB kábel végső jellemzőinek elérését néhány egyedi ötlet megvalósításával érték el, amelyek akár dióhéjban is leírhatók. A jel-vezeték rendkívül tiszta, oxigénmentes (OFC) alapanyagból készült. Mivel a digitális (nagyfrekvenciás) jelek inkább a vezető ér felszínén, az úgynevezett „skin-hatás” ismérveivel futnak, nagyon tiszta ezüst bevonatot kellett alkalmazni. A kábel mechanikáját tekintve, mivel az USB kábelben vezérlőjelek is futnak, a jelet vezető huzalokat a lehető legtávolabb kell tartani a működési áramot biztosító erektől. Ezt megvalósítani nem kis mutatvány ekkora keresztmetszeten, ezért ovális a kábel. Végül, a Van den Hul által szabadalmaztatott Hulliflex szigetelő burkolat nyújt tartós védelmet környezeti hatásoktól, gyakorlatilag teljes mértékben kiküszöböli az oxidációt, amely károsítja a kiváló minőségű vezetőket. A Hulliflex anyaggal védett kábelek minősége és küllemi jegyei nem romlanak az idő múlásával. A Van den Hul – Ultimate egy High-End USB-kábel és ezt nemcsak a vezeték, de annak minőségi, kemény-aranyozott csatlakozói is mutatják. Mindez a végtermékben kiváló teljesítmény és érték arányt tett lehetővé. Az alapanyag, a technológia és még néhány egyéb üzleti titok az, ami a Van den Hul – The Ultimate USB A-B összekötő kábelt az egyik legjobb USB-audio kábellé emeli.

Elég nagy nyomás nehezedik a Van den Hul cég legújabb USB kábelére, mint a jó konyaknak nem kevesebb, öt csillagot kell beszereznie a nemzetközi teszteken. Szerencsére ez a kábel méltó a nevére. Az Ultimate összeköttetés valóban hat a hangzásminőségre, a maga tiszta, részletgazdag, valósághű színpadképével. Ettől még szembetűnőbb az a képessége, ami ezt a kábelt hangzásában ellenőrzöttnek és megkomponáltnak ítélteti. A kifinomultság egy különleges képesség, amit mindenki meghallhat, még akkor is ha különösebben nem vájt-fülű. A zenében több esetben előforduló robbanás szerű tuttik és ügyesen létrehozott feszültség átjön. Jól formált, nyitott, átlátható hangzás, részleteiben finom előadásmód jellemzi a hanglánc legvégén megjelenő eredményt.

A digitális-jel vezeték nélküli továbbítása PC-ről nehéz feladat és egy kicsit „sótlan” a hangzás eredménye. Ezért nyüzsög annyi kábelgyártó az USB-kábelek piacra vitelében. Sok közöttük a „kábel csináló” amely cégek más kábelgyáraktól veszik az alapanyagot vagy a kész terméket és azt saját márkajelzéssel látják el. Amennyiben lehet, óvakodjunk ezektől és a csalódásoktól!

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]

Specifikáció