McIntosh újdonságok

A 2016 International CES elektronikai show-n mutatkozott be a piacvezető McIntosh cég három újdonsága.

Elsőnek az MX122 A/V processzort említjük, amely egy fejlett házimozi rendszer agyközpontja. Talán legfontosabb jellemzője a legújabb áttörés, a 3D-s térhatású hang a Dolby Atmos, a DTS: X ™ és az Auro-3D® hangszabványok minőségben maradéktalan megvalósítása. Emellett a már meglévő fejlett hangformátumok is támogatottak, mint a Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio ™, de függetlenül attól, hogy milyen hangformátumot használunk, minden feldolgozásra kerülő jelből a legendás McIntosh hangminőség nyerhető ki.

Az MX122 teljes mértékben kompatibilis a modern 4K Ultra HD felbontású megjelenítőkkel, kisebb felbontású képanyagokat is 4K Ultra HD felbontásra konvertálja lehető legjobb képminőségben.
Igen széles a választék be- és kimenetekből, csatlakoztatni képes a jelenlegi és a jövőbeli szórakoztató műsorforrásokat. Minden HDMI ki- és bemenet HDCP 2.2 szabványú és támogatja a High Dynamic Range (HDR), 4K Ultra HD 50/60Hz, 4: 4: 4 szín, jelek feldolgozását. Emellett nagyszerűen élvezhető az analóg vagy a digitális, 2 csatornás, sztereó zenei-jelek rekonstrukciója. Kompatibilis a különböző magas-felbontású digitális zenei formátumokkal, akár 24-bit/192 kHz mintavételezésig. Csatlakozhat a felhőalapú és online digitális zenét közvetítő, vezetékes vagy vezeték nélküli hálózati kapcsolatokhoz. DSD64 fájlokat lehet lejátszani flash meghajtóról vagy a hálózaton keresztül. Bluetooth és AirPlay® csatlakoztathatóság lehetővé teszi az egyszerű streaming-et mobil eszközök felhasználásával.

A McIntosh MX122 használata nem kell korlátozódik egy szoba hangosítására, további 2 zóna (pl.: hálószoba, terasz) műsorral való ellátása lehetséges. A helységkalibrációt az Audyssey MultEQ®XT32 biztosítja házimozi helységünk egyedi akusztikai jellemzőit figyelembe véve. Minden audio csatorna saját 32bit-es prémium DAC-al van ellátva a legjobb és legtisztább hangzás elérése érdekében.A McIntosh MX122 A/V erősítőben 9 sávos equalizer kínál további finomhangolási lehetőségeket.
Az MX122 A/V klasszikus McIntosh kivitelezési jegyekkel készül így párosítani lehet a különböző McIntosh készülékekkel, akár a régebbiek közül is.

Az MB50 Streaming Audio készülék vérbeli otthoni audio-rendszer, egy vezeték nélküli Streaming-Audio lejátszó. Biztosítja a kezelés komfortját, a zenei élvezetek szabadságát és a rugalmasságot vezeték nélküli Wi-Fi hálózaton keresztül.
A McIntosh MB50 őrzi a legendás McIntosh hangminőséget és teljesítményt, mert minden zenei-fájl kezelése kiváló gyorsasággal és minőségben történik a McIntosh szigorú előírásainak megfelelően. A letölthető Apple vagy Android mobil applikáció vagy a Windows asztali alkalmazás segítségével készen áll a fájlok zenévé alakítására. Gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a személyes zenei könyvtárunkhoz, az alkalmazások támogatják számos, vezető, online streaming-szolgáltatások elérését.

Digitális és analóg kimeneti csatolóin keresztül a ház több szobája is ellátható műsorokkal. A rendelkezésre álló szimmetrikus és aszimmetrikus analóg, valamint digitális kimenetek lehetőséget nyújtanak komoly hangrendszer kiépítésére.
Nagy előnye, a McIntosh saját DTS Play-Fi technológiája, veszteség nélküli lejátszást biztosít akár 16-bit/48kHz mintavételezésű fájlok esetén is és támogatja a nagy-felbontású zenefájlok 24-bit/192 kHz mintavételezéssel történő megjelenítését. Az audio-formátumok közül kompatibilis az mp3, m4a, flac és wav. fájlokkal DLNA támogatással.
A klasszikus fekete, üveg előlap, a rozsdamentes acél-váz és az egyedileg megmunkált szál-csiszolt alumínium végzárók szemet gyönyörködtetőek. Méretezésében tökéletesen illik az MXA70 integrált audiorendszerhez és az MHA100 fejhallgató-erősítőhöz, így komplett rendszert kialakítható.

Az új McIntosh RS100 vezeték nélküli hangszóró segítségével könnyedén hozzájuthatunk a streaming zenei képességhez minden szobában. Fő jellemzője a McIntosh saját DTS Play-Fi technológiája, amely megadja a szabadságot és rugalmasságot, hogy vezeték nélkül legyünk képesek játszani kedvenc zenéinket mobil eszközeinken. Az RS100 egyszerűen csatlakoztatható a Wi-Fi hálózathoz Apple vagy Android mobil alkalmazás segítségével, de akár Windows alapú számítógépünkkel is használhatjuk.
Az RS100 egy nagyszerű darab a McIntosh által megszokott, legendás hangminőséggel és teljesítménnyel. Egy RS100-ban meg van minden, ami ahhoz szükséges, hogy elkezdjünk kiépíteni egy vezeték-nélküli hangrendszert, mert ebből a készülékből többet is lehet egy időben működtetni.

Akár 16 db RS100 hangszóró is csatlakoztatható egyetlen Wi-Fi hálózathoz – sztereó üzemmódban 8 különálló szobában. A Play-Fi alkalmazás telepítettsége minden eszközön lehetőséget nyújt különböző zenei programok hallgatására minden szobában. Hozzáférési lehetőség van a személyes zenei könyvtárhoz és számos vezető online streaming szolgáltatókhoz, mint a Deezer, Spotify és a Tidal. Két belső Wi-Fi antenna segítségével erős hálózati kapcsolatot biztosít a folyamatos lejátszáshoz akár 16-bit/48kHz-es vagy nagy-felbontású akár 24-bit/192kHz-es fájlok lejátszásakor. Sok audio-formátummal kompatibilis, beleértve az mp3, m4a, flac és a wav fájlokat.
A zenehallgatási lehetőség azonban nem korlátozódik csak a streaming műsorok elérésére, mert a RS100 rugalmasságának köszönhetően analóg AUX bemenettel is rendelkezik, amely lehetővé teszi, bármelyik eddigi analóg műsorforrásunk használatát, régi hangrendszerünkbe való beintegrálhatóságát.

Forrás:[www-hangzasvilag.hu]