Cambridge CXA61 és CXA81 integrált sztereó erősítők

A készülékek formavilága még az elődöknél is letisztultabb, kevesebb gombot találhatunk például az előlapon, mindezek mellé jön az, hogy a megszokott fekete vagy ezüst helyett csak az úgynevezett Lunar Grey, tehát a szürke egy árnyalatában kaphatók majd. A legkézenfekvőbb belső változtatások egyike a beépített Bluetooth vevőegység, ami végre lehetővé teszi, hogy mobiltelefonról vagy tabletről is küldhetünk rájuk hanganyagot, a másik pedig az ESS Sabre chip, ami a korábban használt Wolfson DAC-ot váltotta le, így már képesek a DSD256 formátum feldolgozására, valamint a 32 bit/384 kHz jelek analógra alakítására is.

 

A típusokban található számok ezúttal is utalnak a csatornánkénti teljesítményre, tehát azokat a gyártó feleslegesnek tartotta megváltoztatni, esetleg növelni, hiszen az elődöket ezen a téren sem érte panasz. A kisebbik modellbe, ami már eleve nagyon jól fel van szerelve, pótolták a sokak által hiányolt USB-B bemenetet, ami a modern zenehallgatásnak napjainkban lassan már elengedhetetlen eleme. Az RCA, koaxiális, optikai, 3,5 mm-es Jack aljzat, az A-B hangfalterminál, vagy cserélhető tápkábel mindkét típusnál adott, a nagyobbik modell pedig már XLR csatlakozókkal is fel van vértezve.

A Cambridge Audio két integrált, DAC-kal egybeépített sztereó erősítője az audiofil kategóriában indul újra versenybe, a hírek szerint a kisebbik külföldön már nagyon jó pontokat szerzett a szakújságíróknál. A termékek a hazai forgalmazók kínálatában október végétől érhetők el, az áruk várhatón jelentősen nem fog eltérni az elődökhöz mérten.

Műszaki adatok:

Cambridge Audio CXA 61 és CXA 81 Erősítő

Forrás:[www.av-online.hu]

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal