Primare Pre35 Prisma előerősítő és DSD DAC

Primare Pre35 Prisma előerősítő és DSD DAC

A Primare új készülék sorozatának részeként megjelent és többek között az A35.2 végerősítő számára is tökéletes partnernek ígérkező PRE35 Prisma előerősítő és DAC ráadásként több szobás, vagy több zónás csatlakozás és vezérlés módot is lehetővé tesz.

A Primare PRE35 Prisma előerősítő és DAC digitális analóg konvertere az AKM AK4497 chip készletre épül, amely a kimagasló hangminőség mellett egy valóban naprakész lehetőséget jelent a nagy felbontású digitális jelek analóggá alakításához. A készülék az optikai illetve koaxiális digitális bemeneteken keresztül a 192 kHz/24 bit, míg az USB B portján a 768 kHz/32 bit, valamint a DSD256 (11.2 MHz) jelformátumokat egyaránt támogatja. Az analóg bemenetekre érkező jeleket a modul emellett képes 48 kHz vagy 96 kHz digitális formátumra átkeverve kiadni a koaxiális kimenetén. A mintavételezés frekvenciája a felhasználó által kiválasztható.

A Prisma modul támogatja a WAV, AIFF, FLAC, ALAC, MP3, MP4 (AAC), WMA, OGG, DSD formátumok hálózaton keresztül történő lejátszását. UPnP/DLNA szerver támogatással a LAN vezeték nélküli kapcsolaton keresztül 192 kHz/24 bit, vagy DSD128 formátumok lejátszása lehetséges 10/100 Mbit sebességű hálózaton. A vezeték nélküli 2,4/5 GHz-es kapcsolaton keresztül elérhető a 390 Mbps ráta.

Analóg előerősítő kimenetek terén a választék két pár szimmetrikus XLR, és egy pár RCA csatlakozás. A készülék analóg része teljesen szimmetrikus felépítésű, és rendkívül rugalmas rendszerbe építést tesz lehetővé. A szabályozott PRE kimenetek mellett LINE kimenet csatlakozást is kínál.

A Bluetooth, AirPlay, vagy Spotify Connect alkalmazásokkal tárolt vagy streaming anyagok vezetékes illetve vezeték nélküli lejátszása válik lehetővé, míg a Chromecast funkció a legismertebb Roon, Tidal HiFi, Qobuz, Deezer, és TuneIn Radio mellett több száz más lehetőséget is biztosít a világ zenéinek hallgatására.

Műszaki adatok:

Forrás:[www.hifipiac.hu]

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal