A Cambridge Audio is fejet hajt a 4K előtt

A Cambridge Audio is fejet hajt a 4K előtt

CXUHD lesz a Cambridge Audio legújabb Blu-ray lejátszójának neve, amely októberben kerül forgalomba.

cambridge_audio_cxuhd_lejatszo_front

A CXUHD látszólag jelentéktelen, mégis fontos mérföldkő, egyfelől végre forráseszközt is cserélhetnek, ill. fejleszthetnek azok, akik elkötelezett Cambridge Audio felhasználók és/vagy fanatikus Blu-ray lemez gyűjtők. Másfelől a gyártó döntése más cégeket is sarkallhat arra, hogy kövessék a lépést napjaink leggyakoribb igényével, ami a 4K azaz UHD támogatás.

cambridge_audio_cxuhd_lejatszo_back

Az eszköz kezeli a megnövelt dinamika tartományú mozgóképek megjelenítéséhez szükséges HDR és Dolby Vision tartalmú UHD lemezeket is, beleértve rengeteg egyéb videó (pl. MPEG2, MPEG2 HD, MPEG4, MPEG4 HD, AVC, VC-1, XVID, AVI, AVC, MKV (4.1), DAT, VOB, WMV, MOV, MP4 stb.) és zenei (AAC, WMA, MP3, APE, Ogg Vorbis, FLAC, WAV) formátumot.

cambridge_audio_cxuhd_lejatszo_terminal

Két HDMI kimenet található rajta, melyekből az egyik 2.0, míg a másik 1.4 szabványú, amennyiben régebbi házimozi erősítőhöz szeretnénk csatlakoztatni. Említendő, hogy egy HDMI 2.0 bemenet is került rá, mellyel külső eszközöket (pl. Chromecast vagy Apple TV) illeszthetünk hozzá, így kamatoztatva a lejátszó képfeldolgozási képességeit.

cambridge_audio_cxuhd_lejatszo_front2

A szálcsiszolt alumínium előlappal felvértezett, intelligens otthonokba is integrálható Cambridge Audio CXUHD lejátszó októbertől Magyarországon is megvásárolható lesz, pontos áráról egyelőre nincs tudomásunk.

Specifikáció:

Forrás:[www.av-online.hu]

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal