Audio Alchemy – Újjáéledt a digitális hőskorszak legnagyobb slágercége

A régebbi motorosok számára bizonyára ismerősen cseng az Audio Alchemy márkanév, amely egy olyan amerikai céget takar, aki a ’80-as évek legvégén és a ’90-es évek elején legfőképpen az olyan nagyon kedvezően árazott aprócska méretű és kiváló DA konvertereivel aratott szép sikereket, mint például a dac-in-the-box típus.

Ezekkel a készülékekkel a Peter Madnick által vezetett lelkes hangmérnökökből álló gyártó mondhatni megelőzte a korát, hiszen a kisméretű DAC-ok leginkább az utóbbi években, a médialejátszók és számítógépes zenelejátszás elterjedésével váltak népszerű és nagy számban eladott termékekké, sőt, a korábban még afféle úri huncutságnak számító különálló DA konverter műfaj maga is emiatt kapott igazán komoly lendületet.

audio-alchemy_ddp-1_with_ps-5_front

A DA konverterek mellett az Audio Alchemy persze számtalan más dolgot, például fejhallgató erősítőket, jitter szűrőket, phono előerősítőket, előerősítőket és végerősítőket is gyártott, a márkanév azonban a legtöbb zenehallgató számára a legnagyobb rivaldafényt kapó, akkoriban számtalan tesztben és szakcikkben szereplő DAC-okat jelentette és jelenti szerintem mind a mai napig, dacára annak, hogy a ’90-es években a cég valamiért a nagy sikerek ellenére inaktívvá vált.

Az eredeti csapat azonban Peter Madnickkal az élen a háttérben tovább folytatta a munkát és számos nagynevű cég számára tervezett különféle innovatív termékeket, mint például a Pangea, Fender, Counterpoint, Threshold, Motorola, Constellation Audio, Faroudja, Runco, Monster Cable, Belkin és a THX. Mindeközben az „alkimisták” egyre inkább úgy gondolták, hogy kár lenne végérvényesen veszni hagyni a jól csengő márkanevet és az általa megtestesített szellemiséget, vagyis a megfelelő terméket, a megfelelő időben és a megfelelő áron filozófiát, ami korábban nagyon szépen és eredményesen működött.

audio-alchemy_dpa-1m_front

Ennek okán 2013-ban újra összejött az Audio Alchemy team és felépült egy midi méretű és egyedi megjelenésű készülékekből álló, árkategóriában azonban már egy másik világot képviselő modern választék. Időközben a gyártó az Elac tulajdonába került, így kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő, addig is azonban már megérkezett hozzánk szinte az egész aktuális Audio Alchemy választék, amelyet alaposan végighallgatva rövidesen kiderül, mit „kotyvasztottak össze” az audio alkimisták az újjáéledt boszorkánykonyhájukban.

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal